Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Κηρύσσουμε εικοσιτετράωρη (24ωρη) προειδοποιητική απεργία σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008 διεκδικώντας:
*Την εφαρμογή της παραγράφου ένα (1) του άρθρου εννέα (9) της Σ.Σ.Ε.
*Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας τεχνικού που απολύθηκε πρόσφατα από τον ΑΝΤ1.
*Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας των γραφείων που οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν στην Θεσσαλονίκη.
*Να σταματήσει η καταπάτηση των πνευματικών μας δικαιωμάτων και η παράνομη πρακτική των τηλεοπτικών σταθμών να ανταλλάσσουν μεταξύ τους, χωρίς την συναίνεσή μας και χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή, το οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργούμε.
Καλούμε όλους τους τεχνικούς, μέλη μας και μη και ιδιαίτερα αυτούς που εργάζονται με παροχή υπηρεσιών, εξαντλητικά ωράρια και χαμηλές αμοιβές, να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην απεργία μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Πάτρα tv

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.) ΦΑΞ : 2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ) Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 Αριθμός Πρωτ. 503/1112
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
“Η επικοινωνία είναι τέχνη. Μια τέχνη που βασίζεται στη σοβαρότητα και στο αίσθημα ευθύνης, στο διάλογο και στη δημιουργικότητα. Αυτή είναι η δική μας αρχή στο Patra Tv. Όχι απλά να «παράγουμε» πρόγραμμα, αλλά να δημιουργούμε. Και η δημιουργία βασίζεται στην ελεύθερη σκέψη, στα «ανοιχτά μυαλά», στις φρέσκιες ιδέες”.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι «δύο λόγια από την διοίκηση του Patra Tv» και φιγουράρει ακόμα στην Ιστοσελίδα του Τηλεοπτικού Σταθμού, που από το 2002 ανήκει στην ιδιοκτησία του γνωστού εφοπλιστικού Ομίλου Πολέμη.
Πράγματί η απόφαση, που πάρθηκε κρυφά από τους είκοσι οχτώ (28) εργαζομένους του, να κλείσει ο οικονομικά υγιής Τηλεοπτικός Σταθμός και ο πρωτοφανής τρόπος εκτέλεσής της ήταν μια επιβεβαίωση ότι οι Διοικούντες του είναι «ανοιχτά μυαλά» και γεμάτοι με «φρέσκιες ιδέες».
Ανυποψίαστοι οι εργαζόμενοι πήγαν το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό για να εργαστούν όπου έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι πόρτες του ήταν κλειδωμένες και φρουρούμενες από ιδιωτικούς αστυνομικούς οι οποίοι παρεμπόδιζαν την είσοδό τους σε αυτόν. Διαπίστωσαν, ακόμα, ότι ο Σταθμός, αντί για το πρόγραμμά του, εξέπεμπε «μαύρο» και πληροφορήθηκαν από τους security ότι η ιδιοκτησία του αποφάσισε να τον κλείσει.
Βέβαια η πρωτότυπη και πρωτοφανής αυτή μέθοδος κλεισίματος δεν πέρασε επειδή οι εργαζόμενοι με την βοήθεια των Σωματείων τους και του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, κατόρθωσαν να σπάσουν την αντίσταση των ιδιωτικών αστυνομικών, να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους και να λειτουργήσουν τον Σταθμό.
Προειδοποιούμε την Διοίκηση του Patra Tv, ότι αν τα «ανοιχτά τους μυαλά» επινοήσουν νέες «φρέσκιες Ιδέες» κλεισίματος του Τηλεοπτικού Σταθμού, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμο όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του Χώρου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ζητάμε από το Ε.Σ.Ρ. να εξετάσει την νομιμότητα των ανωτέρω ενεργειών και από την κυβέρνηση να προστατέψει τις θέσεις εργασίας στον χώρο της ενημέρωσης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε