Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τηλεοπτικό Σερραϊκό Quiz:

Ποιος παρουσιαστής αθλητικών γεγονότων έχει αφήσει τόνγκα κοντά στα 6.000 € σε εταιρία μουσικών εκδηλώσεων;

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο συγκεκριμένος άνκορμαν των Σερραϊκών Media παριστάνει τον ανήξερο και μεταξύ άλλων είπε το εξής καταπληκτικό: «εσείς δεν έχετε κοινωνικές ευαισθησίες ; ».

Προς πρόεδρο ΠΑΕ Πανσερραϊκός .
Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις , ομάδα που χάνει , της κόβεις τα πόδια από τη ρίζα.

Προς Διοίκηση, ενταύθα.

ΠΑ.ΔΗ

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Διαδικασία ανάθεσης μετάδοσης διαφημιστικών και λοιπών μηνυμάτων του δημοσίου.

Οι αναθέτουσες αρχές (πχ Υπουργεία Περιφέρειες, Δήμοι κλπ) επιλέγουν τις τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές επιχειρήσεις στις οποίες αναθέτουν τη μετάδοση των σχετικών διαφημιστικών ή άλλων συναφών μηνυμάτων τους, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος διαφημιστικής προβολής.

Στα πλαίσια των επιμέρους ποσοστών συμμετοχής των διαφόρων κατηγοριών μέσων ενημέρωσης, η επιλογή του συγκεκριμένου μέσου στο οποίο ανατίθεται η μετάδοση γίνεται
μετά από συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων:

α) κόστος της μετάδοσης.
β) απήχηση του μέσου ενημέρωσης στο ευρύ κοινό όπως αυτή συνάγεται από το ύψος των ποσοστών τηλεθέασης ή ακροαματικότητας που συγκεντρώνει ο σταθμός κατά το τελευταίο δίμηνο πριν από τη μετάδοση του διαφημιστικού μηνύματος
γ) απήχηση του μέσου ενημέρωσης σε συγκεκριμένες κατηγορίες του κοινού εφόσον πρόκειται για προβολή δραστηριοτήτων εξειδικευμένου χαρακτήρα.


Διαβάστε όλο το νόμο εδώ
Υπάρχει νόμος για την επιλογή των μέσων για την κρατική διαφήμιση . Αφού το κράτος βάζει κριτήρια για την επιλογή των μέσων, αμέσως αμέσως καταρρίπτεται το επιχείρημα “όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι ίδια” .

ΠΑ.ΔΗ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

H γενική απαγόρευση του καπνίσματος από 1.7.2009 ... ο νόμος και τα πρόστιμα.



Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3730/2008, "απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:

(α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προβλεφθούν για καπνιστές από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή ή όργανο, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που θα εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, καθώς και των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού,

(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως στα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων [...],

(γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής

(δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προοριστούν για καπνιστές

(ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,

(στ) στα παντός είδους κυλικεία,

(ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκιμήτων με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.


ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ


Tο άρθρο 6 ("Διοικητικές κυρώσεις) αναφέρει σε τι μεταφράζονται οι παραβάσεις:

1. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας ιδιωτικών χώρων που παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 3, αλλά και σε όποιον παραβιάζει το άρθρο 2 :

(α) επιβάλλεται πρόστιμο έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης, το μέγεθος και τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης και τα μέτρα που έχει λάβει ο υπεύθυνος.

(β) Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται για κάθε παράβαση πρόστιμο έως 2.000 ευρώ, βάσει των ίδιων κριτηρίων.

(γ) Σε περίπτωση τρίτης παράβασης, απαγορεύεται με απόφαση αρμόδιας αρχής η πώληση προϊόντων καπνού και εάν η επιχείρηση δεν πωλεί προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 20.000 ευρώ.

(δ) Σε περίπτωση τέταρτης και κάθε περαιτέρω παράβασης, ανακαλείται προσωρινά ή και οριστικά η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης

2. Στους πολίτες που (και πριν την 1.7.2009) καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και σε όσους (από την 1.7.2009) καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού στους δημόσιους και ιδιωτικού χώρους που προαναφέρθηκαν (α-ζ) επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Τηλεοπτικές Πασχαλιάτικες προχειρότητες

Άνοιξα την τηλεόραση την Δευτέρα το μεσημέρι και θαύμασα ένα «καταπληκτικό υπερθέαμα»!!! που μας πρόσφερε τοπικό κανάλι ποικίλης ενημέρωσης .

Τρεις μπαρμπάδες που έπαιζαν μουσική μπροστά από ένα κόκκινο μπερντέ και πάνω του ένα ρομποτικό να γυρίζει σε ρυθμούς ράπ. Ο ήχος κάκιστος, η εικόνα άθλια, οι καημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να κάνουν κέφι αλλά όσο και να το τραβούσαν δεν έβγαινε.
Κάπου κάπου πετούσαν και δύο τρία πλάνα να τσουγκρίζουν κάποιοι αβγά και ένα καψερό αρνί που είχε μείνει από την περσινή σούβλα που την είχαν κάνει κάτω από ένα πλάτανο.
Τελικά κόπηκε άδοξα και στη θέση του πέρασαν τα μπαγλαμαδάκια του 902.
Με πήρε τηλέφωνο και ο καλός μου φίλος Σάκης Μάγειρας και μου είπε χαρακτηριστικά, « Τέτοιες μαλακίες δεν δείχναμε το 1992 στην TVS και τα παίζουν κάποιοι το 2009 ; ». Και όμως φίλε Σάκη κάποιοι το κάνουν και εμείς πρέπει να ανεχόμαστε αυτά τα υποβαθμισμένα προγράμματα.
Συχνά πυκνά, έβλεπα τη διαφήμιση της συνεταιριστικής τράπεζας να διακόπτει τη ροή , του θλιβερού αυτού προγράμματος. Θέλω να πιστεύω πως οι ευφυείς κύριοι που διοικούν τον τραπεζικό όμιλο , δεν θα χαλάλισαν ούτε μισό ευρώ ως χορηγία για αυτήν την παταγώδη τηλεοπτική αποτυχία .
ΠΑ.ΔΗ

Καταγγελία της Ένωσης Τεχνικών Τηλεόρασης κατά τηλεοπτικού σταθμού

Σε Πασχαλινούς μποναμάδες προς τους εργαζόμενους της, με …. δημοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε ο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, Τηλεοπτικός Σταθμός Θράκης ΔΕΛΤΑ TV.
Οι υπεύθυνοι του Σταθμού κ.κ. Α. Καμελίδης, πρόεδρος και Ν. Πετρίδης, γενικός διευθυντής, με το πρόσχημα της «κρίσης» των αφεντικών, δεν δίστασαν να στείλουν, μεγαλοβδομαδιάτικα, στην ανεργία, μια διοικητική Υπάλληλο και μία Τεχνικό του Σταθμού, ανοίγοντας τον χορό των απολύσεων τις οποίες μεθόδευαν εδώ και αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλουν εργαζόμενοι του Σταθμού, σε συγκέντρωση που έγινε πριν μερικές μέρες, τους δόθηκε ένα ανυπόγραφο έντυπο με το οποίο τους ζητούσαν να απαντήσουν, (άκουσον! άκουσον!)τι πρέπει, κατά την γνώμη τους, να κάνει ο Τηλεοπτικός

Σταθμός για να μειώσει το λειτουργικό του κόστος.
Α. Να εφαρμόσει ελαστικές μορφές απασχόλησης;
Β. Να κάνει δραστικές μειώσεις υπερωριακής και νυχτερινής απασχόλησης;
Γ. Να κάνει απολύσεις;
Δ. ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, ζητάμε από το Εργατικό Κέντρο Έβρου να πάρει άμεσα θέση και ρωτάμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αν μπορεί να δοθεί άδεια λειτουργίας σε έναν Τηλεοπτικό σταθμό που αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενούς του.
Ζητάμε από το ΣΕΠΕ να προβεί σε άμεσους ελέγχους για να διαπιστώσει αν ο Σταθμός εφαρμόζει την ισχύουσα ΣΣΕ και κυρίως την προβλεπόμενη από αυτήν συνεχόμενη οχτάωρη πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία 40 ωρών.

Πρέπει επί τέλους να σταματήσει η ασύστολή καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από ορισμένα Περιφερειακά Κανάλια που εκμεταλλευόμενα την δύναμη που τους προσδίδει η εκμετάλλευση μιας συχνότητας, περιουσίας του Ελληνικού λαού, θέτουν τον εαυτό τους πάνω από τους νόμους.

Κύριε Παυλόπουλε και κ. Γκιουλέκα, δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους και να απαιτούν απαντήσεις σε τέτοιες ντροπιαστικές ερωτήσεις. ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ.
Και οι εργαζόμενοι στους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, όπως οι εργαζόμενοι όλης της Χώρας μας, έχουν αξιοπρέπεια.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο πρόεδρος απαγορεύει...



Συνέβη και αυτό: για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, κοινοβουλευτικοί συντάκτες οδηγούνται από αστυνομικούς της Βουλής στον φρούραρχο, επειδή βρίσκονταν έξω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων της επιτροπής για την «υπόθεση Παυλίδη» και προσπαθούσαν να κάνουν ρεπορτάζ με τους βουλευτές που έβγαιναν!

Οι δύο παλιοί συνάδελφοι, Φώτης Καλιαγκόπουλος της «Καθημερινής» και Κατερίνα Βλαχοδήμου της «Απογευματινής» και της «Εξπρές», απειλήθηκαν μάλιστα από έναν αστυνομικό με τη φράση «θα έχουμε κι άλλα», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Φρούραρχος και αστυνομικοί δεν έδρασαν, βέβαια, με δική τους πρωτοβουλία. Εντολή του προέδρου της Βουλής εκτελούσαν. Γι' αυτό, άλλωστε, ο φρούραρχος τους παρέπεμψε στον κ. Σιούφα. Ο κ. πρόεδρος, όμως, που δεν χάνει ευκαιρία να προσέρχεται στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να τους... διαβάσει την ημερήσια διάταξη που θα αναρτηθεί αμέσως μετά στο site της Βουλής, χθες δεν θεώρησε σκόπιμο να συναντηθεί μαζί τους. Εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές έχουν γίνει κάμποσες στη Βουλή, μετά το 1974. Ουδέποτε, όμως, πρόεδρος διανοήθηκε να εμποδίσει την ενημέρωση. Προφανώς, είναι και αυτό δείγμα των καιρών και του ρόλου που παίζει ο Δ. Σιούφας.

Tης Ντόρας Νταϊλιάνα από την Ελευθεροτυπία

"Να μη δοθούν οι άδειες σε ανθρώπους επικίνδυνους"!


Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε, ενάντια στο νόμο για την ιδιωτική τηλεόραση προήλθε από τον σημερινό Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος που ,ως πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ. Ο Κ. Στεφανόπουλος με μια συγκλονιστική ομιλία στις 14 Σεπτεμβρίου 1989 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου καταψηφίζει τον νόμο λέγοντας: <<Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, ό,τι και να κάνετε σ΄ αυτό το άρθρο, όπως και να το τροποποιήσετε, που δεν το τολμάτε, όπως και να αξιώσετε σύμφωνη γνώμη, που δεν θα την αξιώσετε η κυβέρνηση θα δώσει τις άδειες. Ένας τρόπος και μόνον υπάρχει, να παρέμβει η Βουλή και να μη δοθούν οι άδειες σε ανθρώπους επικίνδυνους, να ψηφιστεί η διάταξη κατά την οποία απαγορεύεται στους εκδότες να χορηγούνται οι άδειες>>.


Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήριζε αντισυνταγματική τη διάταξη αλλά και ολόκληρο το νόμο κάνοντας σκληρή κριτική κυρίως στον Συνασπισμό για τη στάση που κρατούσε. “Εγώ δεν τους εχθρεύομαι ούτε ταξικές διαφορές έχω μαζί τους . Καμία. Με μερικούς δε εξ αυτών , ανταλλάσσω πολύ ευχαρίστως και χαιρετισμό. Και με μερικούς εξ αυτών μια ή δυο φορές έχω και συμφάγει. Τι να κάνουμε! Όλοι πρέπει να κολακεύουμε τους κυρίους εκδότες ή εν πάση περιπτώσει να μην είμαστε και κοινωνικώς απρεπείς απέναντί τους” “ Και αν εγένεντο ήρωες στην υπόθεση Κοσκωτά και εγένεντο , και αποκαλύπτομαι για την ικανότητά τους αυτή, λόγω συμφέροντός τους. Και ξεκίνησαν , όχι υποθέτοντας τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ , αλλά ότι πρόκειται περί χρημάτων της μαφίας . Τους ενόχλησε η μαφία . Κοιτάξτε πόσο ενοχλείται κανείς από τα όμοια.”(πρακτικά της Βουλής 14/9/1989).

Η παρέμβαση αυτή θα κλονίσει την αξιοπιστία των εκδοτών . θα έχει όμως ως αποτέλεσμα την <<εξαφάνιση>> του προέδρου της ΔΗΑΝΑ από την πλειοψηφία των σύνολο του Τύπου. Καμία θετική αναφορά δεν γινόταν στο πρόσωπό του και στις δραστηριότητες του κόμματός του με εξαίρεση την Αυριανή και γενικότερα το συγκρότημα του Ταύρου και το περιοδικό ΚΛΙΚ. Το κλίμα που επικρατούσε σε βάρος του αλλά και η στάση της Αριστεράς, αναφέρονται σε ένα χαρακτηριστικό μικρό σχόλιο του περιοδικού Αντί της 22.9.1989: «Ραδιοτηλεοπτικά ΙΙΣτην ίδια συζήτηση στη Βουλή , ο κ.Στεφανόπουλος ο οποίος εν όψει των εκλογών διολισθαίνει με αυξανόμενη ταχύτητα προς τον Πασοκικό σοσιαλισμό επεδόθη σε μια άνευ προηγουμένου κριτική της ατομικής ιδιοκτησίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να εισπράξει την ειρωνική αποστροφή του βουλευτή του Συνασπισμού κ. Μ. Ανδρουλάκη ότι “ οι ανάγκες του ειδυλλίου του με το ΠΑΣΟΚ τον οδήγησαν σε έναν γραφικό αντικαπιταλισμό”. Με τέτοια ανοίγματα του ακροδεξιού κατά τον Αβέρωφ και το ΒΗΜΑ, αρχηγού της ΔΗΑΝΑ το ερώτημα αν ο ίδιος θα προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ σε αυτόν έπαψε να βασανίζει τον ελληνικό λαό>>. Η θέση της τότε Αριστεράς τότε όπως την είχε εκφράσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο βουλευτής του Συνασπισμού, Μίμης Ανδρουλάκης ήταν αφοπλιστική : «Και η αριστερά εκδότης είναι», είπε εννοώντας ότι ο ενιαίος Συνασπισμός διέθετε τον Ριζοσπάστη , την Αυγή , τον 902 αριστερά στα FM , τον εκδοτικό Οίκο Σύγχρονη εποχή , την Πρώτη και τον Rock FM.

πηγή: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η επίσκεψη Γκιουλέκα … άλλαξε κάτι ;



Τελείωσε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Κ.Γκιουλέκα στη πόλη των Σερρών επισκέφτηκε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς αρκετές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς .
Είδα όλα τα ρεπορτάζ που έγιναν από τα τηλεοπτικά κανάλια ,ο υφυπουργός μόλις έβλεπε κάμερα έβαζε την ίδια κασέτα, σε όλους είπε σχεδόν τα ίδια. Αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις που έκανε στο πλατό του Δίκτυο όπου μίλησε για επαγγελματική δουλειά.
Εντύπωση μου έκανε όταν τον ρώτησα για το πότε θα ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή από τους 43 σταθμούς που έχουν πάρει την άδεια για ψηφιακή εκπομπή, (ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός από Σέρρες είναι το Δίκτυο ) δεν μου έδωσε καμία ακριβή απάντηση αερολογίες και γενικότητες .
Σε γενικές γραμμές ήταν μια επίσκεψη χωρίς καμία ουσία και χωρίς κανένα νέο για τους καναλάρχες αλλά και το προσωπικό, εκτός από τις φωτογραφίες και τις χειραψίες δεν πρόσθεσε κάτι αυτή η επίσκεψη. Να τον ευχαριστήσω για τα καλά λόγια που είπε για το πρόσωπο μου αλλά και τον Τάσο Καρυπίδη που συμπλήρωσε : Φίρμα είναι !!! .

ΠΑ.ΔΗ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η τηλεοπτική κάλυψη της επίσκεψης Σαμαρά


Τελείωσε η επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού Αντ. Σαμαρά στο Ν.Σερρών .
Το πρόγραμμα γεμάτο από το ένα άκρο του νομού έως το άλλο, τα κανάλια των Σερρών στον ύπνο του δικαίου , μόνο το Δίκτυο κάλυψε σε απευθείας μετάδοση αρκετά σημεία της επίσκεψης του, τα υπόλοιπα TVS, Επιλογές , Δίαυλος , Νέα Τηλεόραση αν και δήλωσαν ενημερωτικά στο Ε.Σ.Ρ. ακόμα και την ώρα των δελτίων τους όπου η επίσκεψη του υπουργού ήταν σε εξέλιξη δεν έδειξαν τίποτα απόλυτος σε απευθείας μετάδοση .Αρκέστηκαν μόνο σε αναπαραγωγή με εικόνα τα σημεία επίσκεψης του υπουργού που έγιναν το πρωί . Ανούσιες τηλεφωνικές συνδέσεις, δημοσιογραφία του καναπέ , δημοσιογράφοι πολυμηχανήματα (ρεπόρτερ, οπερατέρ , μοντέρ, παρουσιαστές ) προσπαθούσαν να προλάβουν την είδηση που είδη είχε αναπαραχθεί πολλές φορές , εικόνα άθλια , κουνημένα πλάνα συνεντεύξεις χωρίς ήχο ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του .
Επιτέλους ορισμένοι καναλάρχες κάντε καμιά πρόσληψη, πάρτε κανένα υπάλληλο, κολλήστε κανένα ένσημο, βάλτε το χέρι στη τσέπη, αγοράστε κανένα link ,μόνο ξέρετε να το παίζετε τιμητές των πάντων και να προβάλετε αυτούς που βοηθάνε στις δουλείες σας, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως θα «καρφώσετε» την ανοδική πορεία του άλλου.
Εσείς να τα βλέπετε κύριοι που θεωρείτε ότι όλα τα κανάλια και οι παραγωγές τους είναι ίδιες.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Επίσημη “Πρώτη” του νέου Διευθυντή με τους εργαζομένους

Επιβεβαίωση του blog για την είδηση της πώλησης του αρχαιότερου σταθμού των Σερρών σε αντίθεση με άλλους που λειτουργούν ως γραφείο τύπου μεγαλοεταιριών.
Αυτή την ώρα συνεδριάζουν υπό νέα διεύθυνση ο νέος διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού με τους εργαζόμενους .
Ο νέος διευθυντής θα ανακοινώσει στο προσωπικό τις νέες εξελίξεις όσο αναφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Οι εργαζόμενοι είναι προβληματισμένοι από τα πολλά σενάρια που ακούγονται αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, άρχισαν να πληρώνονται κανονικά από νέο λογιστή που έχει συνάρτηση με την μεγαλοεταιρία των Αθηνών.


ΠΑ.ΔΗ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – κατά δημοσιογράφων

Φαίνεται ότι κάποιοι γίνανε μέρος της υποτιθέμενης κρίσης των εργοδοτών μας και πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που εργάζονται ώστε να τις γλιτώσουν από έξοδα, αντικαθιστώντας παράνομα συναδέλφους τους και στερώντας τους το μεροκάματο.
Πρώτος σέρνει τον χορό ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA στην Κρήτη κος ΒΕΖΥΡΑΚΗΣ που εμφανίζεται σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας (Η ΓΑΤΑ 1-4-2009) με κάμερα να κάνει και εικονοληψία για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε θέμα που αφορούσε την Εθνική Ελλάδος.
Ακολουθεί ο, για πολλά χρόνια, πολεμικός ανταποκριτής και έμπειρος συντάκτης του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, που δέχτηκε να καλύψει τον σεισμό στη Ιταλία σαν ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ (Δημοσιογράφος, Εικονολήπτης, Ηχολήπτης).
Κύριε Βαφειάδη στην Ιταλία δεν πήγατε για διακοπές, που πιθανόν να δικαιολογούταν μια κάμερα στα χέρια σας. Πήγατε για δουλειά και πήρατε μαζί σας κάμερα του Σταθμού δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή σας να αντικαταστήσετε τους συναδέλφους σας τεχνικούς, που επί πολλά χρόνια σας έβγαζαν ασπροπρόσωπο σε όλα τα θέματα που καλύπτατε.
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός MEGA παρανόμησε, προκειμένου να κάνει και αυτός οικονομία με διαφορετικό τρόπο. Αντί να στείλει στην Ιταλία τεχνικούς που εργάζονται νόμιμα στον Σταθμό, συνεργάστηκε με την εταιρεία του κυρίου Γ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ η οποία δεν πληροί τους όρους που θέτει η Ελληνική νομοθεσία για το ποιες Εταιρείες έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται με Τηλεοπτικούς Σταθμούς, έχει τεχνικό υπάλληλο τον ίδιο τον κύριο ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ που εκτός από τα καθήκοντα του Εικονολήπτη εκτελεί ταυτόχρονα και καθήκοντα Ηχολήπτη.
Καλούμε όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν τις παραπάνω αντισυναδελφικές και αντιδεοντολογικές ενέργειες. Καλούμε ειδικά τα πειθαρχικά συμβούλια των Δημοσιογραφικών Ενώσεων να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Προειδοποιούμε την ΕΙΤΗΣΕΕ ότι αυτές οι ενέργειες όχι μόνο δυναμιτίζουν την καλή πίστη η οποία είναι απαραίτητη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ, αλλά και επαληθεύουν πλήρως τον ισχυρισμό μας ότι οι Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις παραβιάζουν την Εργατική και Τηλεοπτική νομοθεσία προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην παρανομία, την αυθαιρεσία και την ασυδοσία με κάθε τρόπο και ότι θα καταφύγουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες με καταγγελίες για όλα τα παραπάνω.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

Κύριοι της ένωσης κάντε μια βόλτα στα τοπικά κανάλια και στα ραδιόφωνα για να δείτε πως ορισμένοι δημοσιογράφοι εκτελούν και καθήκοντα τεχνικού Εικονολήπτη , Ηχολήπτη , Φωτογράφου, Μοντέρ.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι που είναι μέλη της ΕΣΗΕΜΘ γυρίζουν με μια κάμερα στο χέρι και φωτογραφίζουν «ότι κινείτε» για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τους.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι όπου παίρνουν μια βιντεοκάμερα και κάνουν ρεπορτάζ για αθλητικά γεγονότα.
Υπάρχουν αθλητικογράφοι όπου έχουν αγοράσει 3-4 βιντεοκάμερες (Home) και γυρίζουν κάθε σαββατοκύριακο τους τοπικούς αγώνες ποδοσφαίρου και μετά πουλάνε το υλικό στις ομάδες.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι που πηγαίνουν σε αποστολές εντός και εκτός Ελλάδος και κάνουν ρεπορτάζ με την προσωπική τους βιντεοκάμερα.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι – καναλάρχες που κάνουν τους μοντέρ και τη ροή προγράμματος στα κανάλια τους κόβοντας αρκετές θέσεις εργασίας.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες - δημοσιογράφοι - παραγωγοί ραδιοφώνου που κάνουν την ειδικότητα του ηχολήπτη για να καλύψουν τις ανάγκες ενός ζωντανού προγράμματος στο ραδιόφωνο .
Καλώ τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να καταδικάσουν τα παραπάνω γεγονότα και να προστατέψουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα από τους λίγους ευτυχώς που προσπαθούν να το οδηγήσουν στο διασυρμό και την απαξίωση.
Υπενθυμίζω ότι το επάγγελμα του Τεχνικού Τηλεόρασης & Ραδιοφώνου επιτρέπετε μόνο σε αυτούς που έχουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος και οι παραβάτες διώκονται ποινικά σύμφωνα με τους Νόμους 3057/02 ΦΕΚ239 Α`/10,10,02 και 358/1976 (ΦΕΚ 155 Α`).


ΠΑ.ΔΗ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΣΤΟΠ στα μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων βάζει το ΕΣΡ.


Με οδηγία που εξέδωσε προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας ,τους υποχρεώνει τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδουν να είναι πρότυπα και όχι μαγνητοσκοπημένα, να παρουσιάζονται από τηλεπαρουσιαστές που προβάλλουν δια ζώσης τις τελευταίες ειδήσεις.

Επιτέλους μια σωστή οδηγία του Ε.Σ.Ρ.
Eδώ στη Σέρρες ο καθένας έκανε ότι ήθελε.
Από μαγνητοσκοπημένα δελτία (ακόμα και το κεντρικό) μέχρι δελτία χωρίς παρουσιαστή.
Μόνο το Δίκτυο Τηλεόραση είχε ζωντανό νυχτερινό δελτίο ειδήσεων με τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο από αύριο όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να προβάλλουν ζωντανό δελτίο ειδήσεων.

Βέβαια το μεγάλο «όργιο» γίνεται το Σαββατοκύριακο που όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί προβάλλουν στη θέση του νυχτερινού την επανάληψη του κεντρικού.
Τώρα όμως ; Θα αναγκαστούν να προσλάβουν προσωπικό, παρουσιαστές και τεχνικούς για να «βγαίνουν» οι βάρδιες.

ΠΑ.ΔΗ

Πουλήθηκε σήμερα Μ.Μ.Ε. του Ν.Σερρών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές έκλεισε το θέμα της πώλησης του σταθμού.
Ο αρχαιότερος σταθμός αλλάζει χέρια , μεγαλοεταιρία των Αθηνών που δραστηριοποιείται στη πόλη των Σερρών από σήμερα είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Η συμφωνία επήλθε σήμερα ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν.
Η εταιρία όλο αυτό το διάστημα βοήθησε τους μετόχους του καναλιού να βγουν από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν πληρώνοντας αρκετά χρήματα σε χρέη παλαιοτέρων ετών.
Το ακριβές τίμημα της πώλησης δεν έγινε ακόμη γνωστό, αλλά πρέπει να προσδιορίζετε σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Εμείς περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του σταθμού.

ΠΑ.ΔΗ

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

6.000 € Πρόστιμο σε Σερραϊκή επιχείρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή -
Κυρώσεις
Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 108.500.Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :
...ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
1. Πρόστιμο € 7.000,00 στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕΕ που βρίσκεται στη ΛΑΡΙΣΑ (ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 81), διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού καθώς και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
2. Πρόστιμο € 1.500,00 στο αρτοποιείο ΒΟΓΓΟΛΗΣ ΘΩΜΑΣ που βρίσκεται στη ΛΑΡΙΣΑ (ΑΜΟΡΓΟΥ 14), διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής.
6. Πρόστιμο € 6.000,00 στο εργαστήριο μπουγάτσας και σφολιατοειδών "ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ" - ΑΝΕΣΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ που βρίσκεται στο ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής.
11. Πρόστιμο € 3.000,00 στην επιχείρηση ξηρών καρπών Α. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ - Π. ΚΑΚΑΝΑΣ ΟΕ που βρίσκεται στο 20ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΚΑΡΔΙΑ, διότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα φιστικιών κελυφωτών (pistachios) μη κανονικό - μη ασφαλές.
17. Πρόστιμο € 5.000,00 στην επιχείρηση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΑΕ που βρίσκεται στη ΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
20. Πρόστιμο € 2.000,00 στην επιχείρηση ξηρών καρπών ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ που βρίσκεται στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ. ΚΟΥΦΙΤΣΑ 1), διότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα φιστικιών κελυφωτών (pistachios) μη κανονικό - μη ασφαλές.
26. Πρόστιμο € 7.000,00 στην επιχείρηση εμπορίας μελιού ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που βρίσκεται στις ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, διότι σύμφωνα με την γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα που δηλώνεται ως μέλι μη κανονικό και νοθευμένο.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.
Το θέμα θα το δούμε στη Σερραϊκή tv ;

ΠΑ.ΔΗ
πηγή: taxalia

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Τι ορίζει ο νόμος περί τύπου.



Σύμφωνα με αυτόν, το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας ορίζεται στις:
- 30.000 ευρώ για ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και για τα περιοδικά που κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων εφημερίδων,
- 6.000 ευρώ για τις άλλες εφημερίδες και περιοδικά,
- 300.000 ευρώ για τηλεοπτικές εκπομπές σταθμών εθνικής εμβέλειας,
- 90.000 ευρώ για σταθμούς τοπικής περιφερειακής εμβέλειας,
- 150.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς με δικτύωση σε περισσότερους νομούς, και
- 60.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν δικτύωση.


ΠΑ.ΔΗ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Νόμιμος ο χαρακτηρισμός "επίορκου" και "καραγκιόζη" για δικαστικό λειτουργό

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Κατράμη κατά Ελλάδας (6.12.2007), οι χαρακτηρισμόί ενός ανακριτή ως "επίορκου" και "καραγκιόζη" μπορεί να είναι υπερβολικοί, αλλά αποτελούν θεμιτές αξιολογικές κρίσεις, ενόψει του ιδιαίτερου ρόλου του Τύπου ως watchdog της δημόσιας ζωής.

Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε σε ένα άρθρο της ως "επίορκο" και "καραγκιόζη" έναν ανακριτή, για τις πλημμέλειές του στην σχετική έρευνα που αφορούσε τροχαίο της αδελφής της. Ο ανακριτής έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της δημοσιογράφου και το ελληνικό δικαστήριο την καταδίκασε σε 20 μήνες φυλάκιση. Στο εφετείο, η δημοσιογράφος είπε ότι τα πραγματικά περιστατικά που ανέφερε ήταν αληθή, ενώ οι χαρακτηρισμοί "επίορκος" και "καραγκιόζης" ήταν αξιολογικές κρίσεις. Το εφετείο την καταδίκασε. Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος ξανάστειλε την απόφαση στο εφετείο ως μη επαρκώς αιτιολογημένη. Το εφετείο αναγνώρισε ότι τα περιστατικά που ανέφερε στο άρθρο δεν ήταν ψευδή, αλλά οι όροι "επίορκος" και "καραγκιόζης" αποτελούσαν προσβολή της προσωπικότητας του ανακριτή. Η δημοσιογράφος προσέφυγε και πάλι στον Άρειο Πάγο, ο οποίος απέρριψε την αίτησή της και στη συνέχεια προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τελικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα παραβίασε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης της δημοσιογράφου και καταδίκασε την χώρα να της καταβάλλει αποζημίωση 7.000 ευρώ και κάλυψη δικαστικών εξόδων άλλα 3.000 ευρώ.

Nόμιμα τα τέλη στη δημόσια τηλεόραση

Με απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κρίθηκε ότι είναι η κρατική ενίσχυση της δημόσιας τηλεόρασης είναι μεν σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο του ανταγωνισμού καθώς και με το κοινοτικό δίκαιο της εσωτερικής αγοράς, αλλά θα πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια.

Η υπόθεση άρχισε το 1993, όταν ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός υπέβαλλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας το θέμα των τελών της δημόσιας τηλεόρασης, ως στοιχείο στρέβλωσης του ελεύθερου ανταγωνισμού (κρατική ενίσχυση) και ως στοιχείο αλλοίωσης των κανόνων λειτουργίας της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόφασή της επέβαλε ορισμένους όρους στην Γαλλική Δημοκρατία για την προσαρμογή του καθεστώτος αυτού, το οποίο κατ' αρχήν δεν θεωρείται αντίθετο στο κοινοτικό δίκαιο.
Ωστόσο, ο ιδιωτικός σταθμός δεν έμεινε ικανοποιημένος και προσέβαλε την απόφαση στο Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το ΠΕΚ είπε ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι ορθή. Ωστόσο, η εταιρία μπορεί να προσφύγει και σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Αυτά μας θυμίζουν την ιστορία της δικής μας ΕΡΤ που κάποιοι έλεγαν ότι το σύστημα πληρωμής τελών είναι αντίθετο στο κοινοτικό δίκαιο. Τώρα, τι λένε;

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

"Ξεκλείδωνε" κωδικούς της "NOVA"

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο, ύστερα από μήνυση κατ΄αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση, το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09, έχασε 30.520.000 ευρώ. (troktiko)