Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Τηλεοπτικά Σερραϊκά κους κους ...


@Η Λία Μαυρίδου θα είναι η παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής του Επιλογές , θα την αντικαταστήσει για μικρό χρονικά διάστημα η Χαβαλέ .

@Όπου σταθεί και όπου βρεθεί πρώην αυτοβαπτισόμενος καναλάρχης διακονεί ότι θα είναι αυτός ο διευθυντής του νέου καναλιού , ίδωμεν . Το είχα γράψει και παλαιότερα ελπίζω η νέα διοίκηση να μην κάνει τα τραγικά λάθη του παρελθόντος .

@Χωρίς τεχνικά μέσα έχει μείνει ο Δίαυλος Ροδολίβους έχουν χαλάσει τα ENG και όλα τα θέματα είναι από την Νέα Τηλεόραση . Προσοχή αυτά τα απαγορεύει το Ε.Σ.Ρ. Καλά ο Δήμος δεν έχει λεφτά για επισκευές ? Έτσι είναι με 25€ που νοικιάζατε το συνεργείο και το μοντάζ καλά να πάθετε .Βέβαια ένα πουλάκι μου είπε ότι το κανάλι θα πουληθεί αφού μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα δημοτικά Μ.Μ.Ε.
Δήμαρχε τρέξε να το “σκοτώσεις” για να μην αναγκαστείς να το κλείσεις.
Η Κρυονίδου είναι κοντά με το κανάλι , θα δούμε.

@Εκεί που φαινόταν ότι το νέο θα κάνει κάτι καλό, σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν τα ψηλά του Νέου Σουλίου .
Είναι πολλοί αυτοί που έδωσαν αρνητική απάντηση στη διοίκηση, όχι για τα χρήματα που ομολογουμένως είναι αρκετά καλά για τοπικό επίπεδο, αλλά για την επιλογή ορισμένων στελεχών .
Τα περισσότερα πυρά φαίνετε να πηγαίνουν στην επικεφαλή του δημοσιογραφικού team , δεν θέλει κανείς να συνεργαστεί μαζί της .
Ο “ειρωνικός” χαρακτήρας της , αμφιβόλου ικανότητές της , οι παλαιότερες κακές επιλογές της , πολλές εμμονές με συγκεκριμένα πρόσωπα και παρατάξεις ,ειναι μερικά από τα αρνητικά της .
Πρώτη φορά αναλαμβάνει ένα τέτοιο πόστο, δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ , δεν έχει δείξει ποτέ ανάλογα δείγματα και είναι λογικό τα πρωτοκλασάτα ονόματα να έχουν αμφιβολίες εάν το σχήμα θα περπατήσει , οι πρωτοκλασάτοι δεν θέλουν να ρισκάρουν το όνομα τους ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία , ενώ "τα τσικό" δεν ενδιαφέρονται για τέτοια το παραδάκι να πέφτει και όλα καλά .
Κανείς δεν ξέρει εάν θα καταφέρει να μπει δυνατά σε ένα τόσο δύσκολο ανταγωνισμό , οι άλλοι πάνε με διακόσια, αυτή θα μπορεί να τους ξεπεράσει ; αφού αυτό επιδιώκει το νέο σχήμα .
Απορώ γιατί η διοίκηση την στηρίζει τόσο , την έβαλε σε αυτό το νευραλγικό πόστο , έκανε έρευνα αγοράς ; μάλλον το όνομα της εταιρίας την εξιτάρει , αφού έχει σχέση με το περιβάλλον.
Οι πρώτες εμμονές που έχει είναι, για το κεντρικό παρουσιαστή ,φαίνεται να προωθεί συγκεκριμένο άτομο που πουλούσε ηλεκτρικές σκούπες Delonghi και Stirela , να αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων .
Ο συγκεκριμένος σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την κύρια του ασχολία, τις πωλεί σεις πάσης φύσεως ηλεκτρικών συσκευών αφού η δημοσιογραφία τον έχει ανάγκη !!! .

ΠΑ.ΔΗ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η τηλεοπτική κάλυψη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος εντούρο στις Σέρρες.

Ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εντούρο στις Σέρρες στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών την Παρασκευή έγινε η εκκίνηση του αγώνα με μια super ειδική διαδρομή.
Τηλεοπτικά την κάλυψε η inatv και την μετέδωσε σε απευθείας δορυφορική σύνδεση η nova sport αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κανάλια. Δύο Σερραίοι στο τηλεοπτικό συνεργείο της μετάδοσης Δημ.Παπαμιχαλάκης ως super slow motion engineer και ο Στέλιος Γουγούνας ως camera operator.
Δείτε φωτογραφίες αλλά και η διαδρομή “μέσα” από το κράνος ενός οδηγού.














ΠΑ.ΔΗ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Και το τηλέ Επιλογές στη πιλοτική ψηφιακή εκπομπή.


Σήμερα το πρωί έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού "Τηλεπιλογές" του νομού Σερρών από το Ε.Σ.Ρ. και δόθηκε στο κανάλι η άδεια για ψηφιακή εκπομπή.
Να θυμίσουμε είναι ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός από το Ν.Σερρών που πήρε άδεια για ψηφιακή εκπομπή , πρώτο ήταν το Δίκτυο Τηλεόραση από την συχνότητα 41 UHF το Επιλογές θα παίξει από τη συχνότητα 55 UHF . Στις 20 Νοεμβρίου 2008 είχε ανακοινωθεί ποια κανάλια θα μεταδίδονται ψηφιακά αλλά το τηλέ Επιλογές είχε κοπεί λόγο ελλιπούς προγράμματος, αλλά ύστερα από την αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ,σήμερα κατάφερε να την πάρει.


ΠΑ.ΔΗ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Τέλος η Χριστίνα Γκίρμπα από το Δίκτυο Τηλεόραση ;


Σε λύση της συνεργασίας με το κανάλι φαίνεται να καταλήγει η δίχρονη παρουσία της στα πλατό του Δίκτυο Τηλεόραση.
Καλή επιτυχία Χριστινάκι ότι και να κάνεις .
Τα παρακάτω βιντεάκια είναι αφιερωμένα στη Χριστίνα.




























ΠΑ.ΔΗ

Εισιτήρια για τη συναυλία της Madonna.



Πωλούνται 2 εισιτήρια για τη συναυλία της MADONΝA στη Σόφια στις 29 Αυγούστου όποιος ενδιαφέρετε ας επικοινωνήσει στο 6944675735.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Τέλειο, δείτε το ...


Πατήστε εδώ για να δείτε μια ανάρτηση για Σερραία τηλεπαρουσιάστρια - Δημοσιογράφο έτσι είναι, έγινε και αυτό στις Σέρρες .

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ποδαρικό με Σκοπιανό από τον Παν.Σαββίδη



Το πρώτο άρθρο στο “πρώτο θέμα” στη σελίδα 22/23 του Παναγιώτη Σαββίδη με θέμα το Σκοπιανό από τα αγαπημένα θέματα του Παναγιώτη . Πολύ καλή δουλειά Παναγιώτη, συγχαρητήρια .
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Αννούλα του Serresite κούκου , σε διαβεβαιώ ότι το προσωπικό μου blog θα κλείσει μόνον όταν θέλω εγώ και κανείς άλλος. Τι έγινε σου κατέβηκαν τα αυτιά από τότε που “έφαγες” τη μήνυση από τον Σαββίδη , βούτυρο έγινες !!! .

ΠΑ.ΔΗ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Για να έχετε να συζητάτε το Σ/Κ .

Καναλιών συνέχεια :

Αναμένεται σφράγισμα των κτιριακών εγκαταστάσεων τηλεοπτικού καναλιού σύμφωνα με πληροφορίες. Νεότερα οσονούπω.

Ορφέως 25 έναντι παλαιού Ορφέα η έδρα της εταιρίας σύμφωνα με το site της περιφέρειας δείτε εδώ όσοι “πιστοί” προσέλθετε.

23/5/2009 η έναρξη εργασιών της εταιρίας σύμφωνα με τον Έφορο εταιριών Κύπρου με δραστηριότητα “δημοσιογραφικές παροχές”.
Από αυτοκίνητα Grande Punto ,8ωρα με επιδόματα , πληρωμένες υπερωρίες ,πενθήμερο και λογικά ωράρια, υπόσχεται η νέα διοίκηση προς τους εργαζομένους. Ωραία ακούγονται, αλλά η γιαγιά μου έλεγε “όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι”.
Ερωτηματικά όμως υπάρχουν για ποιο λόγο θέλει να μπει μια εταιρία σε ένα χώρο όπου δεν έχει μεγάλο εμπορικό κέρδος αφού οι ισολογισμοί των τοπικών καναλιών είναι σχεδόν κάθε χρόνο με ζημία.
Ψάχνουν μεγάλο χώρο για να μετ εγκατασταθούν αφού ο παλιός έχει τα πλείστα προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν μεγάλο χώρο για να μπορέσουν να δείξουν όλες τις αρετές ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού .

Εκτός από τα ονόματα που γράψαμε σε παλιό post κανείς δεν έχει κλείσει οριστικά , συζητήσεις και επαφές πολλές. Τα ονόματα που παίζουν είναι ότι πιο “δυνατό” κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα αυτό σημαίνει ότι θέλουν να “μπουν” δυναμικά στο χώρο αφού μην ξεχνάμε ότι η χρονιά φέτος θα είναι προεκλογική οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί θα είναι στα “φόρτε τους” , ίδωμεν .

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία φέρεται να “μετακομίζει” προς το νέο κανάλι καταξιωμένος τεχνικός με πολλά χρόνια στη τοπική τηλεόραση, με πολλές επιτυχίες και μόνον καλά λόγια έχουν να λένε όλοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του.
Όλοι οι εργαζόμενοι ,διοικητικοί , δημοσιογράφοι , τεχνικοί οι μόνιμες συζητήσεις τους για το νέο τηλεοπτικό κανάλι.

Καλό Σ/Κ

ΠΑ.ΔΗ

Ξανά στον αέρα αλλά ... μετά ...

Ξανά στον αέρα το serressites από σήμερα. Να ευχηθώ καλό ξεκίνημα ; Δεν έχασε και τίποτα η βλογκόσφαιρα που εξαφανίστηκες για μερικές μέρες , σου θυμίζω ότι η ιδιότητα μου είναι Τεχνικός Διευθυντής του Δίκτυο Τηλεόραση.
Μια και μιλάμε για το συγκεκριμένο βλογκ αναρτώ την μύνηση που κατέθεσε ο Παν. Σαββίδης κατά του βλοκ σου στις 17/7/2009.

Καλή συνέχεια και καλά ξεμπερδέματα.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Διαγωνισμός φωτογραφίας από τον ΑΝΤ1


Τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ1 διοργανώνουν το Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2009 για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ1 στην Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη διοργανώνουν το Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2009 με θέμα «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια σου!» και καλούν όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να λάβουν μέρος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας elladaphotocontest.gr. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δούμε την Ελλάδα μέσα από τα μάτια όλων των Ελλήνων σε όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκονται. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκθέσεις και αφιερώματα των Δορυφορικών Καναλιών του ANT1 (ΑΝΤ1 Satellite, ANT1 Pacific, ANT1 Europe) και οι νικητές θα κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ1 μεταδίδουν ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο σε ολόκληρο τον κόσμο τα καλύτερα προγράμματα του ANT1 TV, ειδικές παραγωγές μόνο για τους Έλληνες του εξωτερικού, τις πιο επιτυχημένες σειρές του ΑΝΤ1 Κύπρου, παιδικά προγράμματα μεταγλωττισμένα στα ελληνικά και τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο αθλητικό πρόγραμμα, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα για αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
To τμήμα Συνδρομητικής Τηλεόρασης του ANT1 αναπτύσσει και διανέμει το κανάλι διεθνώς στις ΗΠΑ μέσω των DISH Network, Time Warner Cable, RCN Cable και Bright House Networks, στην Αυστραλία μέσω των Foxtel, Optus, Austar και Selectv, στον Καναδά σε περισσότερες από 12 πλατφόρμες, δορυφορικά μέσω του Hellas Sat σε ολόκληρη την Ευρώπη και καλωδιακά στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφεία Ελλάδας: +30 210 6886491,

Γραφεία Νέας Υόρκης: 1 212 688 5475

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του "Έθνους" για τα τοπικά κανάλια.


Κανάλι από τον τόπο σου


Η καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ρόη Παναγιωτοπούλου, έχει μελετήσει όσο λίγοι τα περιφερειακά και τοπικά κανάλια, για χρόνια.


Παθιάζεται, ξεδιπλώνοντας παραστατικά μια κωμικοτραγική ιστορία ασυδοσίας, προχειρότητας, διαπλοκής, αλλά και φιλότιμης προσπάθειας ώστε να εκφραστεί η φωνή της επαρχίας.

Πριν μπει στο ψητό, αφηγείται δυο ενδεικτικά παραδείγματα: «Δύο αδέρφια ιδιοκτήτες ψησταριάς στην Ηπειρο έχουν κι ένα κανάλι με μουσική και εικόνα τηλεμάρκετινγκ. Κάποια στιγμή τσακώνονται για το είδος της μουσικής, κι ο ένας αδερφός φτιάχνει στην άλλη πλευρά του δρόμου, απέναντι απ' τον αδελφό του, τη δική του ψησταριά και το δικό του κανάλι, για να παίζει την αγαπημένη του μουσική! Αλλο παράδειγμα: υπάρχει στη βόρειο Ελλάδα ένα μαγαζί, που έχει και τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο δημοσιογράφος, ο ρεπόρτερ, ο καμεραμάν κι ο μοντέρ είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, ένας Αλβανός. Ουάν μαν σόου, τα κάνει όλα, κι όποτε μπορεί, δουλεύει και στο μαγαζί του αφεντικού».

Σήμερα στην Ελλάδα, εκτός από τα δέκα κανάλια εθνικής εμβέλειας, λειτουργούν περί τα 116 περιφερειακά και τοπικά κανάλια. «Από αυτά τα 52 μόνο πληρούν έστω και στο ελάχιστο τους τυπικούς κανόνες. Το ερώτημα είναι, γιατί τόσα πολλά σε μια αγορά 11 εκατομμυρίων; Πώς αντέχει τόσα πολλά, όταν στην Αγγλία τα περιφερειακά είναι μόλις έξι και στη Γερμανία 7 το πολύ 8; Μόνο στην Ισπανία και την Ιταλία υπάρχει κάτι ανάλογο με το ελληνικό φαινόμενο, όπου όμως, από τα 800 ιταλικά περιφερειακά κανάλια τα 700 ανήκουν στον Μπερλουσκόνι».

Αυτό το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο έχει δύο ερμηνείες, υποστηρίζει η Ρόη Παναγιωτοπούλου. «Η μια είναι πολιτική, η άλλη οικονομική. Μαζί με τη μεγάλη ανάγκη να εκφραστεί η επαρχία. Υπήρχαν βέβαια το ράδιο κι οι εφημερίδες, αλλά η γοητεία της εικόνας είναι τεράστια».

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Από τότε που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «ο οποιοσδήποτε νόμισε πως μπορούσε να ανοίξει ένα κανάλι - εάν αυτό του απέφερε χρήματα, ακόμα καλύτερα. Τότε δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο κι ο καθένας τσαλαβουτούσε κυριολεκτικά, σ' ένα ελεύθερο, ασύδοτο, αδόμητο τηλεοπτικό πεδίο. Ετσι, μπήκαν κάποιοι εντελώς άσχετοι με το χώρο των ΜΜΕ. Μιλάμε για ιδιοκτήτες καναλιών που είχαν εστιατόρια, καφεκοπτεία, μάντρες αυτοκινήτων. Αλλοι ήταν φίλοι, οπαδοί ή συγγενείς πολιτικών. Επίσης, πολλοί εργολάβοι, που πιέζουν για να πάρουν έργα από το Δημόσιο».

Και με τι άδεια λειτουργούν θα αναρωτηθεί κάποιος. Η Ροη Παναγιωτοπούλου είναι παραστατική: «Πήρανε όλοι μια άδεια, ή κάνανε πως πήρανε, γιατί άδειες ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν. Υπάρχει σύμφωνη γνώμη λειτουργίας, αλλά άδειες όχι. Τα κανάλια έχουν μια προσωρινή άδεια, μια έγκριση, αν την έχουν κι αυτή, που λέει ότι μέχρι της αναιρέσεως του παρόντος μπορούν να λειτουργούν. Ποιος είναι σύννομος; Δεν ξέρω εάν και το κράτος είναι σύννομο. Από το 1989 κανένας δεν έχει οριστική και αμετάκλητη άδεια. Σχεδόν οι μισοί τοπικοί περιφερειακοί σταθμοί πήραν άδεια από το παράθυρο, από το νομάρχη ή από τον δασάρχη, που σε κάποιες περιοχές μπορούν να δώσουν άδεια να στηθεί κεραία-πομπός. Κι άπαξ και βγεις στον αέρα...».

Γιατί τέτοιος συνωστισμός στην τηλεοπτική επαρχιακή πιάτσα; Για την εξουσία και για τα λεφτά, γιατί άλλο; Το πόσο αλληλεξαρτώμενοι είναι αυτοί οι δύο πυλώνες, το διευκρινίζει η κυρία Παναγιωτοπούλου.

«Τα κανάλια έγιναν μετά το 1991, αλλά η μεγάλη άνθιση έγινε το 1993-94, όταν ήταν πλέον φανερό πόσο μεγάλη σημασία έχει η τηλεόραση στην πολιτική επικοινωνία. Εμείς εκλογές έχουμε κάθε δύο χρόνια, χοντρικά - εθνικές και τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι πολύ σημαντικές για τα τοπικά και περιφερειακά κανάλια. Υπάρχουν πάνω από 12.000 υποψήφιοι. Κάθε υποψήφιος αναγκάζεται να παρουσιαστεί σε κάποιο απ' αυτά. Τα κανάλια προσφέρουν τώρα πακέτα παρουσίασης. Θα εμφανιστείς, λένε στον υποψήφιο, μία φορά στο κεντρικό δελτίο, μία φορά σε μια συνέντευξη τύπου, μία φορά μόνος σου, μία φορά με κάποιον άλλον, θα μπεις και στην εφημερίδα του καναλάρχη, θα σε βάλουμε και σε 4-5 εκδηλώσεις ήσσονος σημασίας όπως εγκαίνια κ.λπ. Στις εκλογές του 2000, ένα καλό πακέτο με αρκετές εμφανίσεις κόστιζε εκατ. δραχμές».

Οι τοπικοί και περιφερειακοί σταθμοί είναι ακόμα στον αέρα γιατί βγάζουν λεφτά. Μια μεγάλη πηγή εισοδήματος είναι βέβαια η διαφήμιση. «Ακόμα κι όταν παίζουν πολιτιστικές εκπομπές, περνάει ένα κρόουλ με διαφημιστικό μήνυμα. Η οθόνη κόβεται σε κομμάτια σαν τα οικόπεδα! Οταν έχουμε τηλεμάρκετινγκ, η οθόνη είναι χωρισμένη στα εφτά ή στα οχτώ, που είναι οκτώ διαφορετικές πηγές εσόδων. Βάζουν μουσική και διαφημίσεις. Η τηλεόραση ως οπτικό ραδιόφωνο. Ο ιδιοκτήτης δουλεύει στην άλλη του επιχείρηση, και το κανάλι του παίζει μουσική με κάρτα. Αυτά τα κανάλια έμαθαν τον απλό άνθρωπο να αγοράζει πράγματα από την τηλεόραση. Επιασε αυτό, αν δεν είχε πιάσει θα είχαν κλείσει. Η οποιαδήποτε κυρά στη Κάτω Ραχούλα, ανοίγει την τηλεόραση, βλέπει τις κατσαρόλες ή το κουβερλί που θέλει να αγοράσει, και το πληρώνει με αντικαταβολή. Η τηλεόραση σήμερα είναι σαν τον παλιό γυρολόγο που γύριζε τα χωριά».

Πρέπει να τονίσουμε πως, σύμφωνα με την κυρία Παναγιωτοπούλου, οι σοβαροί σταθμοί παράγουν και ενημερωτικό έργο. «Υπάρχουν μερικοί που είναι καλύτεροι από τους εθνικής εμβέλειας».

Το τοπίο όμως θα αλλάξει άρδην σε λίγα χρόνια, με την πλήρη καθιέρωση της ψηφιακής τηλεόρασης. «Στην Ελλάδα είχαμε κάτι σαν τεχνολογική ανακωχή, γιατί ενώ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες περνάνε στην ψηφιακή, εμείς βρήκαμε μια πατέντα ότι μπορείς να έχεις ψηφιακή παραγωγή, που είναι φτηνή, αλλά να εκπέμπεις αναλογικά. Και να λαμβάνεις το σήμα σε αναλογικούς δέκτες. Ομως, Το 2012, άντε το πολύ μέχρι το 2015, πρέπει να έχουν γίνει όλοι οι σταθμοί ψηφιακοί.

»Ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος - δεν θα έχει πια "δε βαριέσαι, στήνω την κάμερα στον Ιερό Ναό να τραβάει και πάω για καφέ». Αυτό που δεν κατάφερε το κράτος, δηλαδή να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, θα το κάνει η τεχνολογία. Οι πολύ μικροί τοπικοί σταθμοί δεν θα μπορούν να κρατηθούν στο νέο τοπίο. Κι από τους περιφερειακούς, οι μεγάλοι θα προσπαθήσουν σκληρά να το καταφέρουν. Το τοπίο θα αλλάξει άρδην».

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Τέλος στο serresites.


Ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε που σας έγραψα ότι
το blog serresites μετράει αντίστροφα.
Σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους.
Η μήνυση του Παναγιώτη Σαββίδη έκανε τον διαχειριστή/διαχειρίστρια να τρέχει και να μην φτάνει. Αφού χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και φανφάρες σήμερα είδαμε το blog να κατεβάζει ρολά.

Αντε παιδιά, τα κουβαδάκια σας και σ' άλλη παραλία.

Ομως κάθε τέλος σημαίνει και μια νέα αρχή. Ενας έκλεισε κάποιος άλλος έκανε πρεμιέρα.

Το inserres.blogspot.com είναι στον αέρα. Ευχή μου να κρατήσει γιατί η δουλειά θέλει αρχ@@ια. Εμείς θα είμαστε εδώ για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε. Μου άρεσε το κουιζάκι αλλά όχι και το layout που είναι αντιγραφή του τροκτικού.


ΠΑ.ΔΗ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Οι “πατσαβούρες” στο σπίτι τους...


Να και ένα καλό που έμαθα ότι έκαναν οι νέοι επενδυτές γνωστού καναλιού:
Απομάκρυναν κλωτσηδόν τα “μπουλντόκ” και τις “θείες” του καναλιού , επιτέλους ας κατάλαβαν κάποιοι, ότι οι κακάσχημες ,αμόρφωτες , άτομα χωρίς καμιά παιδεία δεν πρέπει να περνούν έξω από την πόρτα των τηλεοπτικών καναλιών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Παίρνουν ένα μικρόφωνο και νομίζουν ότι έγιναν Χατζηνικολάου και το παίζουν δημοσιογράφοι/νες ...

Επιτέλους εσείς που θέλετε να λέγεστε δημοσιογράφοι διασφαλίστε το επάγγελμα σας , αφήνετε κάτι τέτοια άτομα να “ρυπαίνουν” τον χώρο, τα μάτια μας και τα αυτιά μας ...

Εμείς οι τεχνικοί έχουμε κατοχυρώσει το επάγγελμα , εάν δέν έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν μπορείς να δουλέψεις στην τηλεόραση.
Μπράβο στους νέους ιδιοκτήτες που το έκαναν από την πρώτη στιγμή.

Δεν είμαι ρατσιστής αλλά η τηλεόραση όπως και να το κάνουμε θέλει άτομα νέα ,όμορφα ,γοητευτικά (να τον βλέπεις και να τον ερωτεύεσαι !!!), με μεράκι και προπάντων πολλές γνώσεις είτε είναι τοπική , πανελλαδική ή παγκόσμια .

Οι “πατσαβούρες” στο σπίτι τους.

Εύχομαι και οι υπόλοιπες 4 πόρτες να παραμείνουν κλειστές .

ΠΑ.ΔΗ

Προς Επιλογές οδεύει γνωστή "τηλεπερσόνα" ....


Για τη Β.Λαχανά ο λόγος , η συγκεκριμένη παρουσιάστρια - δημοσιογράφος αναγκάστηκε σε φυγή από το προηγούμενο μέσο που εργαζόταν λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετώπησε με την ιδιοκτησία αλλά και οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν την ήθελαν στο δημοσιογραφικό τους team .
Η συμφωνία με το Επιλογές φαίνεται να περιλαμβάνει τη παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά και όπως όλα δείχνουν την παρουσίαση της μεσημεριανής εκπομπής “1η Επιλογή”, λόγω εγκυμοσύνης της Λίας Μαυρίδου.

H Μαυρίδου θα επιστρέψει στο κανάλι περίπου στις αρχές του 2010 έτσι ο σταθμός θα “χάσει” ένα “καλό χαρτί” που έχει και πρέπει να το αντικαταστήσει με “κάτι”.
Στα παλιά λιμέρια δηλαδή η Βούλα, αφού η δημοσιογραφική της καριέρα στις Σέρρες είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια από το Radio Επιλογές, δίπλα στο πλευρό του Γιώργου Καπετάνιου.

ΠΑ.ΔΗ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Gooooooooood Morning Vietnam!!


Για ... τη “μαμά πατρίδα” ετοιμάζει τις βαλίτσες του ο πολύ γνωστός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μπαλαλάς .

¨Ετσι είναι Παναγιώτη εμείς οι άντρες πρέπει να το “κάνουμε” και αυτό ...

¨Εχουμε ένα λόγο επιπλέον να κοιμόματε ήσυχοι αφού ο Παναγιώτης θα μας προστατεύει !!!


Ο Παναγιώτης εκτός από συνπαρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “η Παρέα μας “ ήταν και διευθυντής στο Δίκτυο 102,4 όπου με τις γνώσεις και την εμπειρία του, κατάφερε να ανεβάσει τον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό ψηλά στο δείκτη των ακροαματικοτήτων του Ν.Σερρών, τώρα η θέση αυτή “χηρεύει” λόγω στρατιωτικού και ο επόμενος καλείται να έχει την ίδια ανοδική πορεία .

Πάνο, από τα μικρόφωνα και τις κάμερες στο όρος πατάτα ;
καλό στρατιωτικό και ... γρήγορα κοντά μας


ΠΑ.ΔΗ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Η πρώτη HD μετάδοση από την Ελλάδα.


Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες ο ΣΚΑΙ έχει στην κατοχή του ένα OB VAN για μεταδόσεις HD.φυσικά και SNG για την HD εκπομπη αντιστοιχα.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο την 1η Αγωνιστική με την μετάδοση του αγώνα του Αρη στην Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά θα το δούμε στο web site του καναλιού σε HD. Eλπίζουμε πολύ σύντομα και στις τηλεοράσεις μας.


πηγή : sdtv

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

¨Ολες οι αλλαγές στα τηλεοπτικά κανάλια των Σερρών


Πυρετώδεις ειναι οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια για τη νέα σεζόν.
Η Λένια Ιωαννίδου αποχώρησε από το δημοσιογραφικό team του Δίκτυο Τηλεόραση, όπως επίσης και η ¨Ολγα Σμάγαδου .
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αννα Αλευρά αναλαμβάνει προϊσταμένη ενημερωτικών εκπομπών στο TVS. Μαζί της κατα πάσα πιθανότητα ο πολύ καλός δημοσιογράφος Θανάσης Κουμπαρούδης σε επιτελική θέση.

Η Χριστίνα Πατσιώκα επέστρεψε από την Αθήνα για να αναλάβει τις ψυχαγωγικές εκπομπές του Δίκτυο Τηλεόραση όπου φαίνεται να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο ο Κώστας Πασχαλίδης.

Η Λία Μαυρίδου συζητάει με την ECOWAY για ενδεχόμενη μεταγραφή πράγμα αρκετά δύσκολο λόγω της “κουμπαριάς” με το Επιλογές. Το ίδιο και η Ζωή Χειμωνίδου αλλά και ο Γιώργος Καπετάνιος .

Δείπνο εργασίας είχαν η Αριάδνη Παπαφωτίου της ΕΤ3 με τον σύμβουλο της TECHEM κ.Γερασίμου.
Τεχνικός μάνατζερ όπως όλα δείχνουν στο νέο σχήμα της TVS αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης Στέργιος Λάμπρου.
Αρκετοί τεχνικοί στρέφονται προς την ECOWAY στέλνοντας βιογραφικά για αναζήτηση εργασίας.
Ο Παναγιώτης Σαββίδης μετά από μια επιτυχημένη πορεία στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Ζούγκλα” και “Κίτρινος τύπος” όπου κατέφερε να φτάσει μέχρι τη θέση του αρχισυντάκτη αποχώρησε για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και έγινε ο πρώτος Σερραίος δημοσιογράφος που εντάσσεται στο δημοσιογραφικό Team της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας της επικράτειας .
Στείλτε τις πληροφορίες σας στο
dimitris756@hotmail.com

ΠΑ.ΔΗ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Τι πραγματικά συμβαίνει με την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού των Σερρών TVS ;


Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες δεν επετεύχθη η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού TVS, αλλά αντ`αυτής κατέληξαν στην επινοικίαση του ως άνω τηλεοπτικού σταθμού, προς τους επενδυτές.
Βέβαια, όλες οι “κινήσεις” θα πρέπει να γνωστοποιηθούν και να πάρουν την έγκριση του Ε.Σ.Ρ.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και παλαιότερα ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός είχε επινοικιαστεί σε γνωστό γνωστό Σερραϊκό Group , γεγονός που είχε κριθεί, από το Ε.Σ.Ρ. “παράνομο” σύμφωνα με την (Υπ.Αριθμ. 410/2005) και για αυτό το λόγο το Ε.Σ.Ρ. είχε αποφανθεί ότι “... Για την εν λόγω εκτροπή ενδείκνυται όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό διοικητική κύρωση της οριστικής διακοπής λειτουργίας αυτού ...”
Βέβαια κατά της απόφασης αυτής του Ε.Σ.Ρ ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγε στο ΣτΕ όπου μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η προσφυγή.
Ως γνωστόν , στο τέλος της χρονιάς, το Ε.Σ.Ρ. θα δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τα ονόματα των μετόχων όλων των τηλεοπτικών σταθμών της επικράτειας.
Το 2008 μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού ήταν η οικογένεια Παπαμιχαήλ.

Εάν επιβεβαιωθούν οι ως άνω πληροφορίες ,τότε δυστυχώς ,θα δημιουργηθεί για άλλη μια φορά , πρόβλημα για την νόμιμη λειτουργία του ιστορικού σταθμού των Σερρών καθώς και για την τύχη των εργαζομένων.


ΠΑ.ΔΗ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Η Μαρία Αραμπατζή στο πρωϊνό του MEGA


Η Σερραία και φίλη Μαρία Αραμπατζή εντάσσεται από τη νέα σεζόν στην πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού πλάι στους Νίκο Παπαδάκη, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρη Ουγγαρέζο και Κατερίνα Καινούργιου.

Μαρία σου εύχομαι καλή επιτυχία
ΠΑ.ΔΗ