Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Η επίσκεψη Σαμαρά, πίσω από τις κάμερες.


Η έλευση Σαμαρά στην πόλη των Σερρών σήμανε συναγερμό στο τεχνικό τμήμα του Δίκτυο Τηλεόραση .
Από την στιγμή που πήρα εντολή από την διεύθυνση του Δίκτυο να καλύψουμε σε απευθείας μετάδοση όλες τις κινήσεις του Αντ. Σαμαρά η αστραπιαία οργάνωση του τεχνικού κομματιού ξεκίνησε . Η τηλεοπτική κάλυψη είχε πολλές δυσκολίες, ανά μισή ώρα άλλαζε μέρος, θα υπήρχε πολύς κόσμος συγκεντρωμένος να τον δει και αυτό θα δυσκόλευε πολύ τις ενέργειες των τεχνικών, οι πολλοί αστυνομικοί που δυσκολεύουν το έργο μας είναι ακόμη ένας παράγοντας, το θέμα με τις κλειστές πόρτες όπου πρέπει το συνεργείο να μετακινηθεί , η εικόνα από το ξενοδοχείο Ξενία που έπρεπε να πάει στο δορυφόρο για το pole τον καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, ήταν μερικές από τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε .
Με άμεσο συνεργάτη τον Στέλιο έπρεπε και αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε .
2 Ob Van , 4 Link , 1 DSNG , 1 Flyway εάν πήγαινε στην Πρώτη , 11 κάμερες , 16 τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων, 9 δημοσιογράφοι, και 3 διοικητικοί ήταν το team του Δίκτυο για την επίσκεψη Σαμαρά .
Το τεχνικό αποτέλεσμα, πιστεύω ότι ήταν αρκετά καλό . Πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης .
ΠΑ.ΔΗ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Στον ALPHA ο Κώστας Γκουντούλας

Στην Τηλεόραση του Alpha ο "δικός μας" Κώστας Γκουντούλας , η συμφωνία που έκλεισε περιλαμβάνει τη μετάδοση και τον σχολιασμό των ποδοσφαιρικών αγώνων που θα μεταδώσει ο ALPHA για το κύπελλο Ελλάδος, όπως έγραψε εδώ και πολύ καιρό η gazzeta.gr, το πρώτο του παιχνίδι ήταν σήμερα μεταξύ Εορδαϊκού – Παναθηναϊκού .

Ο Κώστας έχει συνεργαστεί και παλαιότερα με την τηλεόραση του ALPHA αλλά και με το connex-TV .

ΠΑ.ΔΗ.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Στη Σέρρες το Διοικητικό της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. Την Τετάρτη 28/10


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Διοίκηση της Ένωσης καλεί όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς των Ν. Σερρών Καβάλας και Δράμας σε συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 22.00 στο ξενοδοχείο «Ελπίδα» στις Σέρρες.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη γιατί θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας στα Τοπικά και Περιφερειακά Κανάλια και θα δρομολογηθούν ενέργειες για την επίλυσή τους.
Στην συγκέντρωση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι τεχνικοί είτε είναι μέλη της Ένωσης είτε όχι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Συνάδελφοι είναι επιβεβλημένο να είστε όλοι εκεί , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολλά επιτέλους πρέπει να βρούμε λύση .
Από κατ ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο της ένωσης Δημήτρη Νασιούλη μου είπε ότι θα κάνει μια πρόταση σε όλους τους τεχνικούς για να μπορέσουν να βγάλουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
Να μην λείψει κανείς

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Και το tvs στο DVB-T


Έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ tvs A.E." του νομού Σερρών από το Ε.Σ.Ρ. και δόθηκε στο κανάλι η άδεια για πιλοτική ψηφιακή εκπομπή.

Να θυμίσουμε είναι ο τρίτος τηλεοπτικός σταθμός από το Ν.Σερρών που πήρε άδεια για ψηφιακή εκπομπή , πρώτο ήταν το Δίκτυο Τηλεόραση από την συχνότητα 41 UHF και δεύτερο το Τηλέ Επιλογές .

Τηλέ επιλογές και TVS καλούνται να παίξουν στο ίδιο multiplex από την συχνότητα 55 UHF . Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να τα "βρούν" μεταξύ τους με την "ευλογία" της ΕΕΤΤ και να έρθουν σε συμφωνία με τον πάροχο δικτύου για να εκπέμψουν ψηφιακά .

ΠΑ.ΔΗ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών , με ... μια άλλη ματιά .

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για το 20009-2010 (δεν θα το σχολιάσω , για να κάνεις πολιτισμό πρέπει να έχεις “μεγάλο κεφάλι” που δυστυχώς δεν το έχω )αυτά θα δείτε όλη τη χρονιά και εάν έλθει κάτι άλλο στη πόλη θα πρέπει να πάτε μακριά από το κέντρο για να το δείτε anyway .
Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ και μαζί θα δείτε τις αναφορές των εφημερίδων “Ελευθεροτυπία” για την καταπληκτική δουλειά που έκανε ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής στο Φεστιβάλ Φιλίππων !!! παράξενο σας φαίνεται ; και όμως γίνετε στις Σέρρες , στην επίσημη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών αναρτώνται δημοσιεύματα για τα έργα του Φεστιβάλ της Καβάλας .
Κυρία Ευαγγελίδου μην ξεχάσετε να βάλετε και τα δικά σας δημοσιεύματα που έγραψαν οι εφημερίδες των Αθηνών ("ΟΚ", "CIAO" , "ESPRESSO") όταν παίζατε στη Λάμψη του Φώσκολου ως "Τατιάνα Δράκου".

ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ



Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στο απολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τις 2 παραστάσεις του , στη Χειμερινή περίοδο 2008-09 , με έκπληξη είδα τον αριθμό των εισιτηρίων που “έκαναν ” οι δύο παραστάσεις.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη νιώθει κανείς για τα εισιτήρια της παράστασης “ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ”
Σύνολο 271 εισιτήρια των 20€ !!! , 82 εισιτήρια των 15€ !!! και 158 προσκλήσεις !!! που η κάθε μια ήταν για 2 άτομα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς , μια τόση φιλόδοξη συνπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής , είναι δυνατόν να έχει συγκεντρώσει ΜΟΝΟ τόσα εισιτήρια ; Και μάλιστα όταν και η “περιοδεία” της παράστασης όπως τουλάχιστον δήλωναν , ήταν μεγάλη .
Τα έσοδα των εισιτηρίων ανέρχονται στο ποσό των 6.454€ !!! .
Ευτυχώς δηλαδή που υπήρχαν και κάποιες αγορασμένες παραστάσεις , ευτυχώς που στήριξε η ΤΕΔΚ Σερρών(με πρόεδρο τον Γιάννη Βλάχο ) και όχι μόνον με “νύχια και με δόντια” .
Επίσης αναπάντητο ερώτημα , στον απολογισμό εξόδων συμπαραγωγής υπάρχει στις Δαπάνες Παραγωγής , (Εξοδα Παραγωγής – Δημόσιες σχέσεις ) υπάρχει το ποσό των 36.210€ Ποια είναι αυτά τα έξοδα και τι δημόσιες σχέσεις έγιναν ;
Μήπως πληρώναμε αδρά τα δημοσιεύματα στα Αθηναϊκά έντυπα ;
και αν όχι , μήπως φιλοξενήσαμε δεκάδες “δημοσιογράφους ” για να γράψουν στα έντυπα τους ; και τα εμφανίζαμε ως “κονέ” κάποιον .
Ακόμη ένα ερώτημα !
Γιατί το διοικητικό συμβούλιο του Σερραϊκού θεάτρου , δεν βγήκε ποτέ να παραπονεθεί , αφού άλλα διαλαλούν οι υπεύθυνοι , και άλλα καλούνται να υπερψηφίσουν στο Συμβούλιο τους ;

Όσο για την παράσταση “Σφαγείο” πως είναι δυνατόν τα έσοδα με τα έξοδα της παράστασης να είναι ακριβώς το ίδιο ποσό , περίεργο , πως κατάφεραν να τα ισοσκελίσουν, μπράβο τους , επίσης αν τα 1108 εισιτήρια και οι 75 προσκλήσεις για δύο άτομα η κάθεμια , είναι SOLD OUT σε ένα νομό με 180.000 κατοίκους , τότε , ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ... και μάλιστα στη στεριά , με τον "πιλοτικό" πολιτισμό στις Σέρρες .
ΠΑ.ΔΗ.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Αυτά έκανε η Ν.Δ. για τα Μ.Μ.Ε.


- Οι περιορισμοί του νόμου για τη συγκέντρωση δεν ισχύει για τις εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑΑ, ή σε χρηματιστήρια του ΟΟΣΑ
-Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγχει ως 6 σταθμούς μέχρι την τελική χορήγηση των αδειών , 1 ενημερωτικό και 5 μή ενημερωτικούς. Οι αθλητικοί σταθμοί δεν θεωρούνται ενημερωτικοί.
-Ένας επιχειρηματίας μπορεί να ελέγχει έναν γενικής στόχευσης τηλεοπτικό σταθμό και ένα μή ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό
-τα κομματικά ΜΜΕ εκπέμπουν πλέον χωρίς άδεια (902 TV- 902 Αριστερά . Καθεστώς προσωρινής λειτουργίας για το Κόκκινο και το δεύτερο σταθμό του δήμου Αθηναίων, Air.
-Δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής (χωρίς άδειες) έχουν απευθείας οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και η ΕΡΤ και ύστερα από έγκριση του ΕΣΡ , οι περιφερειακοί και οι τοπικοί σταθμοί
-Ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να συμμετέχουν στη θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ με ποσοστό ως και 49% Η εταιρεία μπορεί να απορροφά έως και το 15% του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους «μέχρι την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή»
-Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αποδίδουν τέλη χρήσης συχνοτήτων για το 2009 εξαιτίας της δωρεάν μετάδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων των κομματικών ΜΜΕ, αλλά και το 2010.
-Άλλαξε ο νόμος για τις καταχωρήσεις και ανακοινώσεις δημόσιων φορέων στα περιφερειακά Μέσα, όπως επίσης και το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο μπορούν να δημοσιεύονται κρατικές καταχωρήσεις στον περιφερειακό Τύπο.
-Δραστηριοποιήθηκε η ΕΕΤΤ στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έτσι παρεμβαίνει στο τοπίο των συχνοτήτων και άρχισε να εκδίδει χορηγήσεις μεταβιβάσεων ραδιοφωνικών σταθμών.
-Δημιουργήθηκε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στη θέση του ΤΣΠΕΑΘ, περιλαμβάνοντας και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και Τύπου. Το 10% του πόρου του αγγελιοσήμου πηγαίνει για την κάλυψη άλλων ταμείων.

"Το Παρόν"

Τηλεοπτικό σερραϊκό κουίζ


Σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι θέλει η διοίκηση να τοποθετήσει κάμερες για να βλέπει εάν δουλεύει το προσωπικό ; (και που είσαι ακόμα !!! ) Ο νικητής κερδίζει μια καφετέρια Krups .
ΠΑ.ΔΗ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

H "απατεωνιά" του Αυτιά , κάθε μέρα ντουμπλάριζε τον εαυτό του

Έγινε ρομπα μόνος του... Μπράβο στο ράδιο αρβύλα που τον ξεμπρόστιασε.... Εκανε τη μία μέρα τη συνέντευξη και την πρόβαλλε καθε μέρα μαγνητοσκοπημένη (χωρίς να λέει οτι είναι μαγνητοσκοπημένη) αλλά και με καινούριες ερωτήσεις δικές του κάθε μέρα. Έπαιζε δηλαδή το βίντεο και ο τρομερός Αυτιάς έκανε ερωτήσεις πάνω στο βίντεο.... Απολαύστε το.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Οι Κύπριοι μέτοχοι του TVS


Πατήστε εδώ και δείτε το μετοχολόγιο του TVS όπως το ανέβασε το blog http://mpugatsa.blogspot.com/

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ


Παρουσίαση: Μαρία Αραμπατζή, Κατερίνα Καινούργιου, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Νίκος Παπαδάκης

Ο κόσμος μας αλλάζει και φέτος γίνεται ακόμα πιο όμορφος! Κάθε πρωί με την πιο όμορφη παρέα του Mega!H Μαρία Αραμπατζή, η Κατερίνα Καινούργιου, η Δούκισσα Νομικού, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και ο Νίκος Παπαδάκης θα κάνουν τα πρωινά μας διασκεδαστικά, με ολοκαίνουριες ιδέες και θέματα για όλα τα γούστα... Αποκλειστικές συνεντεύξεις, μοναδικά αφιερώματα και το πιο φρέσκο λαχταριστό πρωινό, πάντα με νόστιμες και έξυπνες συμβουλές μαγειρικής! Για να δοκιμάζετε κάθε μέρα τρελά παιχνίδια και να κερδίζετε πλούσια δώρα, σύμφωνα με τις αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας! Θα σας κρατάμε ενήμερους με τα πιο έγκυρα νέα από όλο τον κόσμο, έχοντας στην παρέα μας συναρπαστικούς καλεσμένους να σας φτιάχνουν το κέφι κάθε πρωί με τραγούδια και χορό!
Για reserve από Δευτέρα έως Παρασκευή στον Όμορφο Κόσμο το πρωί, μόνο στο Mega!

mega tv


Καλή Επιτυχία

ΠΑ.ΔΗ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια ...


Χρόνια τώρα παρακολουθώ εκλογικές αναμετρήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια , το team της Νομαρχίας εδώ και 15 περίπου χρόνια εμφανίζει τις ίδιες ακριβώς κάρτες με τα αποτελέσματα σε σταυρούς και κόμματα , περιμένω να δω πότε θα τα αλλάξουν , επιτέλους κύριε Νομάρχα πόσα λεφτά σας στοιχίζει ένα απλό exelόχαρτο; αυτές οι κάρτες μπορεί να της κάνει και ένας μαθητής γυμνασίου .
Για πιο λόγο τα αποτελέσματα στο internet εμφανίζονταν σε μια σελίδα κάποιου ιδιώτη ; δεν αποτελούν κρατικό στοιχείο ; πρωτάκουστο να στέλνονται σε site ιδιωτικής εταιρίας και μάλιστα “κλειδωμένα” να μην μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει .
Πληρώσατε για την καταχώρηση και απεικόνιση των αποτελεσμάτων ; ή σας τα έκανε δωρεά η εταιρία ; Για πιο λόγο υπάρχει πάνω στις κάρτες η διαφήμιση της εταιρίας ;
Εύχομαι στις επόμενες εκλογές οι κακόγουστες κάρτες των αποτελεσμάτων να αλλάξουν .
ΠΑ.ΔΗ.

ΟΧΙ της Δερέμπεη στον Κανάκη



Δεν υπέγραψε συμβόλαιο η γνωστή δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη με την παραγωγή της πετυχημένης εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα” όπου επικεφαλής είναι ο Αντ.Κανάκης . Η Νάντια θα παραμείνει στη δημοσιογραφική ομάδα του Δίκτυο Τηλεόραση. Αν και εργάστηκε μια ολόκληρη εβδομάδα για την παραγωγή της εκπομπής , τελικά η απόφαση της ήταν να μην συνεχίσει . “Ένιωθα εγκλωβισμένη , δεν έκανα κάτι δημιουργικό ” ήταν τα πρώτα λόγια της .

ΠΑ.ΔΗ


"Ομορφος κόσμος το πρωί" δείτε το τρέιλερ .

Από της 12 Οκτωβρίου στο MEGA

με τη Σερραία Μαρία Αραμπατζή.