Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Εργασιακός αντιπρόσωπος της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε στις Σέρρες


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε και ορίζουμε σαν εργασιακό εκπρόσωπο της Ένωσης για του τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Σερρών, τον συνάδελφό μας Δημήτρη Παπαμιχαλάκη.

Παρακαλούμε τα μέλη μας και τους υπευθύνους των τηλεοπτικών σταθμών του Νομού Σερρών να απευθύνονται στον εν λόγω συνάδελφό μας για οποιοδήποτε εργασιακό πρόβλημα.

Συνάδελφοι μείνετε συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, οι καιροί είναι δύσκολοι και οι μέρες που έρχονται ακόμα δυσκολότερες. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα και να επιλύσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας.

Για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στα μητρώα της Ένωσής μας, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας www.etitbe.gr να συμπληρώσουν την αίτηση που υπάρχει εκεί και να μας την στείλουν με φαξ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Ευχαριστώ θερμά το Δ.Σ. της ΕΤΙΤΒΕ, και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Δημήτριο Νασιούλη, για την τιμή που μου κάνανε, να με ορίσουν εργασιακό εκπρόσωπο της Ένωσης για τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς του ν.Σερρών.

Δημήτρης Παπαμιχαλάκης

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στο νομό Σερρών...... πίσω από τις κάμερες


Με 10 κάμερες, δύο επίγεια Link και ένα δορυφορικό σύστημα SNG,κάλυψε το Δίκτυο Τηλεόραση την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο νομό Σερρών.

Με δύο τρικάμερα, ένα στο κεντρικό studio του σταθμού και το άλλο από τον Προμαχώνα (ΟΒ Van) στέλνοντας την εικόνα και τον ήχο μέσω δορυφόρου στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό οργανισμό της Βουλγαρίας όπου του είχε ανατεθεί η τηλεοπτική κάλυψη. Με απευθείας συνδέσεις από όλους σχεδόν τους σταθμούς επίσκεψης του υπουργού από τη μία το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα παρουσίασε καρέ – καρέ όλη τη επίσκεψη. Η «καλοκουρδισμένη τεχνική μηχανή» του Δίκτυο Τηλεόραση δούλεψε για μια ακόμη φορά άψογα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε έτσι απλά, «Μπράβο στο Δίκτυο».

Ως επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τεχνικούς τους δημοσιογράφους και την διευθύντρια του σταθμού, για την άψογη συνεργασία.

ΠΑ.ΔΗ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. καταγγέλλει το Μetropolis 95,5


Καταγγέλουμε την Ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 γιατί απέλυσε με αστείες δικαιολογίες έναν τεχνικό που συμετείχε στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.
Είναι ολοφάνερο ότι η απόλυση αυτή έγινε «προς παραδειγματισμό» των υπολοίπων και ήταν εκδικητική γιατί περαν τούτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕΡΜ-Θ, εξόφλήθηκαν τα καθυστερυμένα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων του σταθμού, πλήν αυτών που συμμετείχαν στην Απεργία.
Καλούμε όλες τις συνδικαλλιστικές οργανώσεις να πάρουν αμέσως θέση, τα αρμόδια κρατικά όργανα να ακυρώσουν την απόλυση και να αναγκάσουν τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού να πληρώσει τα καθυστερούμενα και στους απεργήσαντες τεχνικούς.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟ Ε.Κ. ΔΡΑΜΑΣ


Την Πέμπτη 11/3 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Δράμας, Καβάλας, στο Εργατικό Κέντρο Δράμας. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.Συζητήθηκαν εργασιακά θέματα, έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. της Ένωσης σε όλους τους τεχνικούς που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν του τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Κάθε τεχνικός ενημέρωσε το Δ.Σ για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο χώρο εργασίας του. Το Δ.Σ. πρότεινε σε κάθε ένα ξεχωριστά τις κινήσεις που πρέπει να κάνει για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποσχέθηκε να είναι συμπαραστάτης σε κάθε κίνηση του.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ


ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ...............? ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
ΟΨΟΜΕΘΑ
karakaxadra.blogspot.com

Αιτήσεις εγγραφής στην ΕΣΗΕΜΘ


Αιτήσεις εγγραφής νέων μελών θα δεχτεί εκτάκτως η ΕΣΗΕΜ-Θ το χρονικό διάστημα 15-26 Μαρτίου 2010, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τη Γραμματεία ή από την ιστοσελίδα της Ένωσης (www.esiemth.gr, έντυπα-αιτήσεις).

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απεργούμε όλοι την Πέμπτη 11 Μαρτίου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά μαζί με την ομοσπονδία μας ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και από ώρα 06.00 της Πέμπτης έως 06.00 της Παρασκευής.


ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ


1. ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.


2. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ «ΕΝΟΙΚΙΟ» ΗΤΟΙ: ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΑΡΑΝΤΑ (40) ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15).


3. ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.


4. ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ.


Την μέρα της απεργίας θα καλυφθούν μόνο οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από το προσωπικό ασφαλείας που θα είναι:


Α. Για τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικών Σταθμών ένας Τεχνικός ροής και ένα Τηλεοπτικό Συνεργείο σε μία βάρδια.


Β. Για τους υπόλοιπους Τηλεοπτικούς Σταθμούς που έχουν έδρα την Βόρεια Ελλάδα ένα Τηλεοπτικό Συνεργείο και οι προγραμματισμένες βάρδιες στην ροή, με την προϋπόθεση ότι θα παίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα κρόουλ για την απεργία μας με αναφορά στα αιτήματα μας.


Γ. Για τις Εταιρείες Παραγωγής ένα τηλεοπτικό συνεργείο, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.


Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που έχουν προγραμματισμένο ρεπό την Πέμπτη να το προγραμματίσουν για άλλη μέρα.


ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε Τ Ι Τ Β Ε

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Συγκέντρωση τεχνικών στο Εργατικό κέντρο Δράμας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Καλούμε όλους του τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Δράμας και Καβάλας σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 12.00 (μεσημέρι).

Η παρουσία όλων, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, θεωρείται απαραίτητη και αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που υφίστανται σήμερα στους δύο Νομούς.

Η τήρηση των νόμων και της ΣΣΕ είναι η ελάχιστη υποχρέωση των ιδιοκτητών των καναλιών. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η επίλυση των εργασιακών διαφορών στις δικαστικές αίθουσες.

Το μόνο που ζητάμε εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε πίσω από τα λαμπερά φώτα της τηλεόρασης είναι να έχουμε δουλειά με τις στοιχειώδης αξιοπρεπείς συνθήκες.

Νομίζουμε ότι η συνάντηση αυτή, αφ ενός μεν θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση και αφ εταίρου να αποτελέσει την απαρχή ενός διαλόγου με τους εργοδότες που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της διαταραγμένης εργασιακής ειρήνης.

ΠΑ.ΔΗ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

“Κατέβασε” τον διακόπτη του 4Ε η ΕΕΤΤ.



Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες ο τηλεοπτικός σταθμός ιδικού ενδιαφέροντος 4Ε σταμάτησε να εκπέμπει στον δίαυλο 60 από το κέντρο εκπομπής του Καγιά. Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν είχε άδεια για να εκπέμπει στο N.Σερρών και έτσι αναγκάστηκε να “κατεβάσει διακόπτη”. Τώρα οι “φανατικοί” Σερραίοι τηλεθεατές θα μπορούν να το βλέπουν μόνο μέσο του Ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat.

ΠΑ.ΔΗ

Μια Σερραία TV STAR στο KΡΗΤΗ TV


Στο «VETO – Plazza» μίλησε (28/2) η δημοσιογράφος του KPHTH TV, Ρένα Σημειαντωνάκη, που για όσους δεν γνωρίζουν, γεννήθηκε στις Σέρρες και έως το 2004 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση.
Η κατά το κατά το ήμισυ Σερραία δημοσιογράφος, μίλησε για τη νέα της καθημερινή εκπομπή στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, αλλά και για τη δημοσιογραφία στην περιφέρεια γενικότερα.
Αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Γαρνέλη, με τίτλο : «TV stars μακριά από την Αθήνα».
Αν και ξεκίνησε την καριέρα της στις Σέρρες, πήρε μεταγραφή στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ο φτερωτός θεός Έρωτας της χτύπησε την πόρτα. Η Ρένα Σημειαντωνάκη βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες 18 ολόκληρα χρόνια.
Μέχρι την προηγούμενη σεζόν έκανε δελτία ειδήσεων. Φέτος έχει αναλάβει κάθε απόγευμα να ενημερώνει τους Κρητικούς για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί, μέσα από την ενημερωτική της εκπομπή «Η ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ».
«Έχουμε καθημερινά για ένα τρίωρο καλεσμένους, ανταποκρίσεις από όλους τους νομούς του νησιού, θέματα επικαιρότητας. Αν και κυριαρχεί η εικόνα ότι τα πράγματα στην περιφέρεια είναι … χαλαρά, δεν είναι καθόλου έτσι. Τα γεγονότα τρέχουν και δεν περιμένουμε την είδηση».
Όπως λέει το κανάλι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε υλικοτεχνική υποδομή από οποιοδήποτε μεγάλο μέσο. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα που χειρίζονται στο BBC. Αν και στο νησί υπάρχουν αρκετά κανάλια, δεν νιώθει ότι υπάρχει ανταγωνισμός. Παρ΄ όλα αυτά το επίπεδο είναι υψηλό και οι δημοσιογράφοι κάνουν ενσυνείδητα τη δουλειά τους.
Αυτό το διάστημα θα ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού «FOCUS». Επέλεξε την ήρεμη ζωή του Ηρακλείου από τη θορυβώδη Αθήνα. «Το Ηράκλειο δεν παύει να είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Έχει, όταν θέλεις, έντονους ρυθμούς και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον από τα θέματα που προκύπτουν μένει πάντα αναλλοίωτο».

infoserres

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Στάση εργασίας σήμερα 12:00 με 15:00


Η Διοίκηση της Ένωσης αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΘ σήμερα Παρασκευή 5.03.2010 από τις 12.00 έως τις 15.00, για να εκφράσουμε την έντονη και ριζική διαφωνία μας στα άδικα και μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Καλούμε τα μέλη μας και μη να συμμετάσχουν δυναμικά στην στάση εργασίας και για την Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Θ. που θα γίνει στις 13.00 μπροστά στη Γ. Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης (πρώην ΥΜΑΘ), στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.
Προσωπικό ασφαλείας ένα τηλεοπτικό συνεργείο σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό το οποίο θα καλύψει μονό τις απεργιακές εκδηλώσεις