Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


Τα θέλουν όλα δικά τους πλέον οι ιδιοκτήτες των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Δεν τους έφτασαν οι απολύσεις, οι περικοπές, οι χαρισματικές πράξεις της κυβέρνησης με την μη εφαρμογή του νόμου για τον ειδικό φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων κα την μη καταβολή του τέλους χρήσης συχνοτήτων για τρία χρόνια.
Εκμεταλλευμένοι την νέα εργασιακή - μνημονιοσιακή νομοθεσία δεν δίστασαν να γίνουν και οι πρώτοι εργοδότες στην ιστορία της Ελλάδος, που προχώρησαν σε καταγγελία της κλαδικής  ΣΣΕ, ζητώντας μείωση μισθών και έχοντας στόχο την κατάργηση όλων των όρων της.
Κύριοι Καναλάρχες, πρέπει να καταλάβετε ότι με την κίνησή σας αυτή βάλατε σε περιπέτειες την εργασιακή ειρήνη του χώρου.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ,  ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ.
Συνάδελφοι, σας καλούμε όλους στο μετερίζι του αγώνα. Οι εργοδότες μας, μας οδήγησαν σε μονόδρομο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που δεν πρέπει να σταματήσουν αν δεν εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, τα κεκτημένα.
Σαν πρώτη κίνηση καλούμε τα μέλη  μας που εργάζονται στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, ANT1, ALPHA, ALTER, STAR, ΣΚΑΙ TV και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) σε συγκέντρωση τη Κυριακή 13.02.2011  στις 16.00 στην μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του ΕΚΘ.
Καλούμε επίσης την Διοίκηση της ΕΤΙΤΑ σε κοινή συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων την Δευτέρα 14.02.2011 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τιμολέοντος Βάσου 8 πλατεία Μαβίλης Αθήνα για να συντονίσουμε τους αγώνες.
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι η εργοδοσία απέκτησε πλέον ένα πολύ ισχυρό όργανο, τον ΟΜΕΔ και εμείς γυρίζουμε στην προ ΟΜΕΔ εποχή που σημαίνει ότι σύναψη ή ανανέωση ΣΣΕ γίνεται πλέον μόνο με απεργίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δεν θα καταβάλουν τέλος χρήσης συχνοτήτων οι ιδιωτικοί σταθμοί


Χωρίς να καταβάλουν τέλος χρήσης συχνοτήτων, σε αντιστάθμισμα των επενδύσεων που θα κάνουν για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, θα λειτουργούν , μάλλον για 3 χρόνια οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.  Η κυβέρνηση μετά τη μετάθεση για την 1.1.2012 της έναρξης ισχύος του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20% επί των διαφημίσεων) κάνει αποδεκτό το αίτημα , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μείωσης του τέλους χρήσης συχνοτήτων σε 0.1% από 2%, επί του τζίρου τους, όπως αναφέρει η υφιστάμενη νομοθεσία. Είναι μια από τις μεθόδους κρατικής ενίσχυσης στην ευρωπαϊκή ένωση , όπως προκύπτει και από σχετική έκθεση του ΙΟΜ, όμως το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτό το καθεστώς, αν δηλαδή θα είναι ως το 2015 όπως ζητούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.  Σε αντιστάθμισμα   η ΕΡΤ θα διατηρήσει το ανταποδοτικό τέλος στο επίπεδο του 4,24  ευρώ, δημιουργώντας ένα σύμφωνο μή επίθεσης με τους τηλεοπτικούς σταθμούς.  Αντιθέτως δεν φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα  για την κατάργηση του 0,3 επί του τζίρου που καταβάλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί προς το Κέντρο Εκπαίδευσης  και Αποκατάστασης Τυφλών και προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, μετά και από την έντονη διαμαρτυρία των αρμοδίων ενώσεων  . Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί   από τη μεριά τους ζητούν να...

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ 13oυ ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ


Ρεπορτάζ: Αργύρης Παπαστάθης 
(απο το: vima.gr)
Με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη συναντήθηκαν το πρώι της Δευτέρας οι επικεφαλής της τρόικας. Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η άρση εμποδίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η επιτάχυνση τουΕΣΠΑ και του ταμείου επενδύσεων και η παροχή ρευστότητας στην αγορά...

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

4η στάση εργασίας την Δευτέρα στο ALTER λόγω μη καταβολής δεδουλεμένων...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 από ώρα 05.30π.μ. της Δευτέρας μέχρι και ώρα 09.30π.μ. της ίδιας μέρας, Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2011 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται απλήρωτοι, χωρίς να... 
ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν.


Ζητάμε από την Διοίκηση του ALTER να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα μηνός Ιανουαρίου και ζητάμε επιτέλους μια ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στο σταθμό μιας και αισθανόμαστε ότι είμαστε στον αέρα εμείς και οι οικογένειές μας, μη γνωρίζοντας αν έχουμε μέλλον στην εταιρεία ή όχι.

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που για 10 και πλέον χρόνια στηρίζουν τον σταθμό με την εργασία τους, δεν μπορούν να ζούνε κάτω από αυτό το καθεστώς ανασφάλειας και αξίζουν μιας καλύτερης αντιμετώπισης από την Διοίκηση του σταθμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER μέλη μας και μη να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό του ΟΤΕ ΤV

Ενδιαφέρον από  εταιρείες στο διπλό διαγωνισμό  του ΟΤΕ τηλεοπτικής υποστήριξης, ύψους  6 εκατ. ευρώ. Προτάσεις κατέθεσαν η PLD που παρέχει ήδη υπηρεσίες στο Conn-x TV , η Vermandia  στην οποία έχει ανατεθεί η παραγωγή περιεχομένου για τον OPAP TV, η Άνωση , η Sports Comm,η ABC Production και ο Σκάι.