Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συγκεντρώσεις της ΕΤΙΤΒΕ σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση της ΕΤΙΤΒΕ στην Καβάλα from IK on Vimeo.

Διαμαρτυρία τεχνικών τηλεόρασης στο Center-ΕΝΑ Channel στην Καβάλα και στον ΑΝΤ1 στη Θεσσαλονίκη.
Περίπου 45 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης - τεχνικοί τηλεόρασης και μέλη της Ένωσης τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί 17/3/2011 διαμαρτυρία μπροστά στο κτήριο τοπικής τηλεόρασης της Καβάλας, και στο παράρτημα του ΑΝΤ1 στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας , αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους τους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους τεχνικούς και εργαζόμενους του σταθμού.








Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επίθεση Δημοτικού Συμβούλου σε εικονολήπτη του Δίκτυο Τηλεόραση

Αφού έκανε άνω κάτω όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ο "κύριος" δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε στον εικονολήπτη του Δίκτυο κατεβάζοντας την κάμερα την ώρα που έκανε την δουλειά του, δηλαδή να τραβάει πλάνα σε μια δημόσια συνεδρίαση. Επίσης κινήθηκε απειλητικά προς τον εικονολήπτη με άγριες διαθέσεις, να σημειώσω ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ο "κύριος" συνέχισε να απειλή τον εικονολήπτη του σταθμού λέγοντας ότι "θα σε κάνω", "θα σε ράνω", "θα φας μήνυση" και άλλα πολλά.
Δείτε περίπου στο 6`:13`` το συμβάν.
Πιστεύω ότι αύριο οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να δώσουν την ανάλογη βαρύτητα στο απαράδεκτο αυτό συμβάν, ενώ καλώ τους πολιτικούς να σχολιάσουν τη συμπεριφορά του "κυρίου" προς τον εικονολήπτη.

ΠΑ.ΔΗ
Δείτε το video πατώντας εδώ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Απεργούμε όλοι οι τεχνικοί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Center


Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους τεχνικούς που εργάζονται, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας. να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία μας, ΠΟΣΠΕΡΤ, από κοινού με όλες τις Ενώσεις Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 17  Μαρτίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2011.
Απαιτούμε
1.      Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
2.      Αντί ενοικίου συχνοτήτων υποχρεωτικές θέσεις εργασίας στους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των πανελλαδικών.
3.      Να σταματήσει άμεσα η τηλεφωνική ειδησεογραφική κάλυψη της Βόρειας Ελλάδας από το STAR CHANNEL, να ξαναοργανώσει το παράρτημά του στην Θεσσαλονίκη και να επαναπροσληφθούν οι, με αγάπη, απολυμένοι από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΑΝΤ1.
4.      Να καταβληθούν αμέσως τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους.
5.      Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται. (ιδίως στην Κρήτη και στην Δράμα)
Την  μέρα της απεργίας
1.      Συγκέντρωση στις 11.00 έξω από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΑΝΤ1 (πόρτο σέντερ)
2.      Συγκέντρωση στις 11.00  έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό CENTER (στο κέντρο της καρδιάς σας) στην Καβάλα.
Προσωπικό ασφαλείας θα είναι:
Α. Για τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθν.  Εμβέλειας Τηλεοπτικών Σταθμών ένας Τεχνικός ροής.
Β.  Για τους υπόλοιπους Τηλεοπτικούς Σταθμούς που έχουν έδρα την Βόρεια Ελλάδα οι προγραμματισμένες βάρδιες στην ροή.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που έχουν προγραμματισμένο ρεπό μέρα της Απεργίας να το προγραμματίσουν για άλλη μέρα και οι υπεύθυνοι των σταθμών να τους διευκολύνουν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ 6944675735