Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Έρχεται ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων



Θέμα χρόνου είναι να δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων.
Ο νέος χάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει το διαχωρισμό της Ελλάδας σε 34 γεωγραφικές ενότητες. Το δίκτυο που επιλέγεται είναι μονοσυχνικό SFN. Σε όλη την επικράτεια θα υπάρχουν 191 κέντρα εκπομπής για ψηφιακή τηλεόραση και άλλα 84 κέντρα επικουρικά. Από το διαχωρισμό αυτό προκύπτουν 8 πολυπλεξίες, που θα διατεθούν στους παρόχους δικτύου. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας οι πολυπλεξίες που προκύπτουν είναι 9 ή 10. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δίαυλοι από 61 έως 69 στα UHF θα δοθούν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι επικοινωνίες του στρατού θα μετακινηθούν στους διαύλους 57 έως 60. Η τηλεόραση δηλαδή, κρατική, ιδιωτική πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακή, καθώς και η συνδρομητική, θα εκπέμπει στο φάσμα των διαύλων από 21 μέχρι και 56 στα UHF.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υπόμνημα της ΕΤΙΤΒΕ προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου


ΠΡΟΣ:  Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου
ΘΕΜΑ:   Προτάσεις για τον νόμο αδειοδότησης των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών
Κύριε Υπουργέ
Σε συνέχεια των προτάσεων που, με υπόμνημα της, σας υπέβαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θέλουμε να σας επισημάνουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν για μας τους Βορειοελλαδίτες δύο προτάσεις του υπομνήματος, οι εξής:
1. Να υποχρεωθούν οι Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικοί Σταθμοί να διατηρούν πλήρως επανδρωμένα Παραρτήματα στην Β. Ελλάδα και οι Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί να διατηρούν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων.
2. Να σταματήσουν τα λεγόμενα pull και η δωρεάν παροχή οπτικοακουστικού υλικού από την ΕΡΤ προς τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Συγκεκριμένα  η ανταποδοτικότητα της χρήσης των συχνοτήτων να μην είναι ενοίκιο, να είναι υποχρεωτικές θέσεις εργασίας, ήτοι
1. Στους όρους αδειοδότησης του Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικού Σταθμού να υπάρχει