Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

ΕΣΡ ... και κάπνισμα μέσα σε τηλεοπτικό πλατό


Δεν υπάρχει κανένας «κανόνας δικαίου» που απαγορεύει το κάπνισμα στους συμμετέχοντες σε τηλεοπτική εκπομπή. Η απάντηση του ΕΣΡ ανοίγει το δρόμο για να… ντουμανιάσουν τα τηλεοπτικά πλατό.
Η γνωμάτευση του αρμόδιου οργάνου δόθηκε έπειτα από καταγγελία εικονολήπτη του Mega, κ. Γιάννη Μανούσου. «Πώς γίνεται η κυρία Λ. Κανέλλη να καπνίζει επιδεικτικά σε όλες τις ζωντανές εκπομπές χωρίς να έχετε επέμβει ακόμη», γράφει στην καταγγελία του ο κ. Μανούσος. Το επιχείρημά του ακλόνητο. «Με ποια λογική, εφόσον απαγορεύεται η διαφήμιση των τσιγάρων από την τηλεόραση, η κυρία Κανέλλη με το δισυπόστατο ρόλο, αυτόν του βουλευτή και της δημοσιογράφου, αφήνεται ελεύθερη να το διαφημίζει;».
Το ΕΣΡ έδωσε απάντηση στην ασυνήθιστη καταγγελία. «Από κανένα κανόνα δικαίου δεν προκύπτει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές προσώπων που καπνίζουν. Επομένως το ΕΣΡ δεν έχει δικαιοδοσία επιβολής κυρώσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς για το μη αποκλεισμό προσώπων την ώρα που καπνίζουν». Το πρόβλημα όπως το θέτει ο καταγγελλόμενος δεν είναι η κυρία Κανέλλη που «έχει δικαίωμα να διεκδικεί να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, εφόσον κανείς δεν της το απαγορεύει». Το πρόβλημα βρίσκεται στην εικόνα. Στο Mega πάντως, όταν η καταγγελία συζητήθηκε στην πρωινή εκπομπή με καλεσμένη την κ. Κανέλλη, οι τηλεθεατές «ψήφισαν» κατά του καπνίσματος.

Μπράβο στον συνάδελφο για την πρωτοβουλία που πήρε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: