Τρίτη 7 Απριλίου 2009

6.000 € Πρόστιμο σε Σερραϊκή επιχείρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή -
Κυρώσεις
Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 108.500.Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :
...ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
1. Πρόστιμο € 7.000,00 στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕΕ που βρίσκεται στη ΛΑΡΙΣΑ (ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 81), διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού καθώς και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
2. Πρόστιμο € 1.500,00 στο αρτοποιείο ΒΟΓΓΟΛΗΣ ΘΩΜΑΣ που βρίσκεται στη ΛΑΡΙΣΑ (ΑΜΟΡΓΟΥ 14), διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής.
6. Πρόστιμο € 6.000,00 στο εργαστήριο μπουγάτσας και σφολιατοειδών "ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ" - ΑΝΕΣΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ που βρίσκεται στο ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής.
11. Πρόστιμο € 3.000,00 στην επιχείρηση ξηρών καρπών Α. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ - Π. ΚΑΚΑΝΑΣ ΟΕ που βρίσκεται στο 20ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΚΑΡΔΙΑ, διότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα φιστικιών κελυφωτών (pistachios) μη κανονικό - μη ασφαλές.
17. Πρόστιμο € 5.000,00 στην επιχείρηση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΑΕ που βρίσκεται στη ΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
20. Πρόστιμο € 2.000,00 στην επιχείρηση ξηρών καρπών ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ που βρίσκεται στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ. ΚΟΥΦΙΤΣΑ 1), διότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα φιστικιών κελυφωτών (pistachios) μη κανονικό - μη ασφαλές.
26. Πρόστιμο € 7.000,00 στην επιχείρηση εμπορίας μελιού ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που βρίσκεται στις ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, διότι σύμφωνα με την γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με προϊόν της ανωτέρω επιχείρησης, πρόκειται για δείγμα που δηλώνεται ως μέλι μη κανονικό και νοθευμένο.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.
Το θέμα θα το δούμε στη Σερραϊκή tv ;

ΠΑ.ΔΗ
πηγή: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: