Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

"Σκληρή" ανακοίνωση της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Με αφορμή την δίκη που θα διεξαχθεί στην Δράμα στις 25. 02.2010 με κατηγορούμενους τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της Πόλης και άτομα που απασχολούνται σε τηλεοπτικούς σταθμούς σαν τεχνικοί, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από τον νόμο άδεια άσκησης επαγγέλματος, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην δικαιοσύνη και την βεβαιότητα ότι θα πράξει το καθήκον της.
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως η θέση της Ένωσής μας είναι ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για την παράνομη απασχόληση ως τεχνικών τηλεόρασης ατόμων που δεν διαθέτουν την ανάλογη με την ειδικότητά τους άδεια άσκησης επαγγέλματος, είναι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και όχι οι εργαζόμενοι.
Είναι γεγονός ότι ορισμένοι Καναλάρχες των Τοπικών και Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στην προσπάθειά τους να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο από την εκμετάλλευση του δημόσιου αγαθού που αποτελεί η συχνότητα, δεν χρησιμοποιούν επαγγελματίες του χώρου, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι «φτηνοί» οι εργαζόμενοί τους και όχι η ποιότητα των παραγομένων προγραμμάτων τους ούτε η υπάρχουσα νομοθεσία.
Πέρα από την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητάμε και την άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ, γιατί κάποιοι από ιδιοκτήτες Τοπικών και Περιφερειακών σταθμών είναι και υπότροποι.
Τέλος ζητάμε από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να προβαίνουν σε συχνούς ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι η ΣΣΕ ορίζει ρητά «η σχέση εργασίας που συνδέει τους τεχνικούς με τον τηλεοπτικό σταθμό είναι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου» και «το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων είναι συνεχές 8ωρο και το εβδομαδιαίο είναι 40 ώρες σε βάρδιες κυλιόμενες»
Επομένως κάθε άλλη μορφή εργασίας (τετράωρα, ορισμένου χρόνου κλπ) είναι παράνομες ακόμα κι αν ο εργαζόμενος κάτω από τη πίεση τις ανεργίας συναινέσει (είτε προφορικά είτε έγγραφα).
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ
ΠΑ.ΔΗ

1 σχόλιο:

aris είπε...

oi stathmoi ton serron pos pan se auto to thema? ensima oraria synvaseis klp?