Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις εργοδοσίες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις εργοδοσίες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για την όξυνση της αντεργατικής στάσης τους .
Δεκάδες εργαζόμενοι στα κανάλια ( τεχνικοί και δημοσιογράφοι ) εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (εξαντλητικά ωράρια , εντατικοποίηση της εργασίας περά από κάθε ανθρώπινο όριο κ.λ.π.) και έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδηφαγία των εργοδοτών που συντονισμένα επιδιώκουν να καταργήσουν κάθε εργασιακή κατάκτηση , να ανατρέψουν ακόμα και τους νομούς και τις συμβάσεις που απέμειναν .
Πολλά κανάλια προχωρούσε σε
μαζικές απολύσεις προσωπικού , σε εκβιαστική αλλαγή συμβάσεων εργασίας σε βάρος των εργαζομένων , σε μειώσεις μισθών . Αλλα κανάλια κλείνουν τα ανταποκρίθηκα τους γραφεία στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας ( βλ.STAR , μαζικές προειδοποιήσεις απολύσεων στην ΩΜΕΓΑ τηλεόραση κ.λ.π. )
Το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων . Να πάψου επιτέλους οι διώξεις τους από τις εργοδοσίες .
Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει μετρά για να σταματήσει η λαίλαπα των απολύσεων και να μπει επιτέλους τάξη στο θόλο τοπίο λειτουργίας και στελέχωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: