Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ


Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες της Ε Τ Ι Τ Α ενάντια στην προσπάθεια καταστρατήγησης της Σ Σ Ε από την διοίκηση του STAR CHANNEL και συγκεκριμένα από τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο που είναι και ο Γενικός γραμματέας της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε.
Ο κύριος αυτός, έχοντας στόχο να σώσει τον παχυλό του μισθό, δεν δίστασε πριν λίγο καιρό να πετάξει στον δρόμο είκοσι (20) εργαζόμενους κλείνοντας, άγρια χαράματα και χωρίς καμιά προειδοποίηση, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του STAR, έρχεται τώρα, πάλι για τον ίδιο λόγο, να καρατομήσει το πιο παραγωγικό τμήμα ενός τηλεοπτικού σταθμού, τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το δελτίο τύπου του σωματείου των εργοδοτών μας (Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε) που προσπαθεί να καλύψει την προκλητικά αντεργατική και ερειστική συμπεριφορά του  Γ. Γραμματέα της Πάνου Κυριακόπουλου.
Γιατί, κύριοι της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε , γνωρίζετε πολύ καλά ότι το θέμα του μονομελούς η διμελούς  τηλεοπτικού συνεργείου είναι καθαρά ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Σ Σ Ε που έχει συναφθεί μεταξύ μας και όχι «διαβούλευσης» κάθε μέλους σας χωριστά. 
 Αν κάθε τηλεοπτικός σταθμός μέλος σας μας καλεί χωριστά για επαναδιαπραγμάτευση άρθρων της Σ Σ Ε η αν με απλές επιστολές δικές σας ή δικές μας μπορούμε να αλλάξουμε η να τροποποιήσουμε άρθρα και διατάξεις  των ΣΣΕ που υπογράφουμε, τότε ποιο το νόημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και γιατί να κουβεντιάζουμε, κάθε φορά, επί μισό χρόνο και βάλε, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Άλλωστε ότι ο Βασικός σκοπός που επιτράπηκε η ίδρυση της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε, κατ΄ εξαίρεση του εδαφίου β του άρθρου 78 του Α.Κ. (Νόμος 3166/2003 § 22), είναι η σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα τερτίπια του Γ. Γραμματέα σας κ. Πάνου Κυριακόπουλου και ελάτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσουμε κάθε τι που αφορά την ΣΣΕ στο σύνολό της.
Ο διάλογος είναι αυτός που θα λύσει όλα τα προβλήματα και θα διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη και όχι οι κραυγές οι τσαμπουκάδες τα εξώδικα και οι προσωπικές αγωγές. Πάρτε τα πίσω όλα αμέσως και ελάτε.
Στην συνάντηση που ζητήσαμε στις 23 Ιανουαρίου για να συζητήσουμε την περίπτωση σύναψης νέας ΣΣΕ, όχι μόνο δεν ήρθατε αλλά δεν μπήκατε στον κόπο ούτε καν να μας απαντήσετε.  
Συγχαρητήρια στους τεχνικούς του STAR για την συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας και εκφράζουμε την πίστη μας ότι οι λίγοι συνάδελφοι μας που υπέκυψαν στις πιέσεις και δεν συμμετείχαν, την επόμενη φορά θα είναι μαζί μας.
Συνάδελφοι, μην δίνετε το δικαίωμα στους εργοδότες μας να πανηγυρίζουν ότι δήθεν οι κινητοποιήσεις μας αποτυγχάνουν λόγω μη συμμετοχής. Απαντήστε τους στην γλώσσα που καταλαβαίνουν. ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ   
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε Τ Ι Τ Β Ε  

Δεν υπάρχουν σχόλια: