Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


Τα θέλουν όλα δικά τους πλέον οι ιδιοκτήτες των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Δεν τους έφτασαν οι απολύσεις, οι περικοπές, οι χαρισματικές πράξεις της κυβέρνησης με την μη εφαρμογή του νόμου για τον ειδικό φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων κα την μη καταβολή του τέλους χρήσης συχνοτήτων για τρία χρόνια.
Εκμεταλλευμένοι την νέα εργασιακή - μνημονιοσιακή νομοθεσία δεν δίστασαν να γίνουν και οι πρώτοι εργοδότες στην ιστορία της Ελλάδος, που προχώρησαν σε καταγγελία της κλαδικής  ΣΣΕ, ζητώντας μείωση μισθών και έχοντας στόχο την κατάργηση όλων των όρων της.
Κύριοι Καναλάρχες, πρέπει να καταλάβετε ότι με την κίνησή σας αυτή βάλατε σε περιπέτειες την εργασιακή ειρήνη του χώρου.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ,  ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ.
Συνάδελφοι, σας καλούμε όλους στο μετερίζι του αγώνα. Οι εργοδότες μας, μας οδήγησαν σε μονόδρομο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που δεν πρέπει να σταματήσουν αν δεν εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, τα κεκτημένα.
Σαν πρώτη κίνηση καλούμε τα μέλη  μας που εργάζονται στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, ANT1, ALPHA, ALTER, STAR, ΣΚΑΙ TV και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) σε συγκέντρωση τη Κυριακή 13.02.2011  στις 16.00 στην μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του ΕΚΘ.
Καλούμε επίσης την Διοίκηση της ΕΤΙΤΑ σε κοινή συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων την Δευτέρα 14.02.2011 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τιμολέοντος Βάσου 8 πλατεία Μαβίλης Αθήνα για να συντονίσουμε τους αγώνες.
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι η εργοδοσία απέκτησε πλέον ένα πολύ ισχυρό όργανο, τον ΟΜΕΔ και εμείς γυρίζουμε στην προ ΟΜΕΔ εποχή που σημαίνει ότι σύναψη ή ανανέωση ΣΣΕ γίνεται πλέον μόνο με απεργίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: