Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε. Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κύριε Πρόεδρε, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών και ανακοινώσεων του Συλλόγου μας σε σχέση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Πάτρας, patra tv και teletime, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε, καθώς οι εξελίξεις στους προαναφερόμενους σταθμούς είναι δυσμενέστατες.


Στο patra tv η επίσχεση εργασίας των τεχνικών που ξεκίνησε στις 28/5/11 συνεχίζεται, αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε και πλέον μήνες. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να μην μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικό πρόγραμμα για σχεδόν δυο μήνες, πράγμα που προφανώς αντιβαίνει τις συμβατικές υποχρεώσεις του καναλιού βάσει των οποίων κάνει χρήση δημόσιας συχνότητας και πρόκειται σαφώς για θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της ανεξάρτητης αρχής σας.


Παρότι έχουμε ως Σύλλογος έννομο συμφέρον, δεν κληθήκαμε σε καμία από τι δυο φορές που συζητήθηκε το θέμα του patra tv ενώπιων του συμβουλίου σας, και ούτε γνωρίζουμε για ποιους λόγους δόθηκαν μέχρι τώρα δυο παρατάσεις στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης προς τους εργαζόμενους προκειμένου να επανέλθει ο σταθμός σε κατάσταση λειτουργίας, και το μόνο που κάνει επί μήνες είναι να κωλυσιεργεί προσπαθώντας να κερδίσει άγνωστο τι.
Στο teletime η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αφού μετά το μπαράζ απολύσεων προσωπικού των τελευταίων μηνών και την σταδιακή απαξίωση του από τον ιδιοκτήτη του, ήρθε προ ημερών και η χαριστική βολή με την «εξολόθρευση» του δημοσιογραφικού τμήματος και την διατήρηση ελαχίστων τεχνικών μάλλον για λόγους εντυπώσεων, αφού το κανάλι δεν παράγει τίποτα.


Σε προηγούμενες επιστολές μας, σας είχαμε επισημάνει τις προθέσεις της διοίκησης του καναλιού, η οποία βλέποντας ότι δεν την ενοχλεί κανείς μετέτρεψε σε λίγους μήνες έναν ιστορικό περιφερειακό σταθμό με είκοσι χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία σε πομπό μετάδοσης κινουμένων σχεδίων και μουσικών video clip.
Είναι απορίας άξιο πως εξακολουθεί να διαθέτει άδεια εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα ένα κανάλι με μηδέν (ο) δημοσιογράφους και τέσσερις τεχνικούς.
Η τοπική κοινωνία και φυσικά όλοι εμείς είμαστε ανάστατοι βλέποντας δυο από τα τέσσερα κανάλια της Πάτρας, να απαξιώνονται με αυτόν τον τρόπο, καθώς δεκάδες συνάδελφοι μας πετιούνται στον δρόμο και ο πλουραλισμός της ενημέρωσης πνέει τα λοίσθια. Αλγεινή εντύπωση επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες συμπεριφέρονται σαν οι τηλεοπτικές συχνότητες να μην είναι κοινωνικό αγαθό που τους παραχωρήθηκε με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αλλά τσιφλίκι τους στο οποίο λειτουργούν κατά το δοκούν.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η ανεξάρτητη αρχή σας σε ποιες κινήσεις θα προβεί, από τούδε και στο εξής προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί ο ενημερωτικός και περιφερειακός χαρακτήρας του teletime και του patra tv.


Με εκτίμηση


Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: