Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κάνε το κινητό στούντιο ηχογράφησης…



Η γνωστή μας TASCAM δημιούργησε το pocket διαστάσεων iXZ Mic/Instrument Input για τα iPad / iPhone / iPod Touch. Ένα ενδιαφέρον gadget που μετατρέπει ένα iPad/iPhone/iPod Touch σε στούντιο εγγραφής. Συνδέεις μικρόφωνο, κιθάρα ή μπάσο και και το μηχανάκι συνεργάζεται με πολλές guitar amp, sampling, recording και DJ apps. Το iXZ έχει και phantom power για πυκνωτικά μικρόφωνα και εισόδους για το gain. Υπάρχει και έξοδος ακουστικών για να κάνεις monitor από την iOS συσκευή.
Διαστάσεις

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

16:9 στο Mega



Από σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, το Mega θα αρχίσει να εκπέμπει το πρόγραμμά του σε μορφή 16:9. Οι τηλεθεατές, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των τηλεοπτικών δεκτώνευρείας οθόνης.  Σε πρώτη φάση, η εκπομπή σε μορφή 16:9 θα αφορά στις ειδήσεις καθώς και στις ενημερωτικές και αθλητικές εκπομπές του Mega. Στη συνέχεια και σταδιακά θα εκπέμπεται, στην ίδια μορφή, το νέο πρόγραμμα του καναλιού. (Βήμα)

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

H νέα 3D της Panasonic…

Αν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε 3D ταινίες η Panasonic φέτος ετοιμάζει μια νέα βιντεοκάμερα με διπλό φακό για γυρίσματα 3D την HDC-Z10000.Με βάση τη φωτογραφία που έχουμε φαίνεται μια ημι-επαγγελματική μηχανή και όχι χαμηλού κόστους…
Η Z10000 θα διαθέτει αισθητήρες της Panasonic 3MOS πίσω από φακούς f1.5 12x οπτικού ζουμ (32mm-384mm).
Ενώ θα είναι μια βιντεοκάμερα 3D σε συνθήκες λήψης τριών διαστάσεων θα έχει δυνατότητα μόνο για 10x ζουμ ενώ υπάρχει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης που θα λειτουργεί καλύτερα σε 2D.
Η μηχανή θα διαθέτει και μια οθόνη για 3D εικόνα χωρίς γυαλιά ενώ έτσι θα βλέπεις 3D κλιπ χωρίς να υπάρχει ανάγκη για συμβατό σύστημα τηλεόρασης…

Ολυμπιακοί του 2012 – θα μεταδοθούν και σε 3D!


Την ανακοίνωση έκανε ο κύριος Manolo Romero, υπεύθυνος της Panasonic για τις Olympic Broadcasting Services που είπε πως ήδη έχουν συμφωνήσει 14 κανάλια και αναμένονται και άλλα. Περισσότερα από 40 σημεία θα έχουν μετάδοση 3D ενώ και οι τελετές έναρξης και λήξης θα έχουν 3D κάλυψη. Περισσότερα από 12, κάποια για πρώτη φορά σε 3D, θα έχουν τέτοια κάλυψη.
Το εξοπλισμό on-site παραγωγής θα δώσει η Panasonic με κάμερες, TV monitor και ομάδα τεχνικών για τις live 3D TV παραγωγές στους αγώνες του Λονδίνου το 2012.