Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Νέα προκήρυξη του MEDIA 2007


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Ιουλίου 2007
Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη i2i Audiovisual για την υποστήριξη των ανεξάρτητων παραγωγών. Στόχος της προκήρυξης είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση ανεξάρτητων ευρωπαϊκών εταιριών παραγωγής σε χρηματοδοτικούς πόρους από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέσω συγχρηματοδότησης μέρους των δαπανών που αφορούν:
Ασφάλιση για οπτικοακουστικές παραγωγές
Εγγύηση αποπεράτωσης για την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου
Τραπεζική χρηματοδότηση για την παραγωγή ενός έργου
Ο συνολικός προϋπολογισμός της προκήρυξης ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Η χρηματοοικονομική συνεισφορά του MEDIA δεν μπορεί να υπερβεί ποσοστό 50%-60% (για χώρες με χαμηλή οπτικοακουστική παραγωγή, όπως η Ελλάδα) του επιλέξιμου κόστους.
Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 50.000 ευρώ.
Τα είδη των σχεδίων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι σχέδια μυθοπλασίας (με ελάχιστη διάρκεια 50’), σχέδια κινουμένων σχεδίων(με ελάχιστη διάρκεια 24’) ή δημιουργικά ντοκιμαντέρ (με ελάχιστη διάρκεια 25’) με σημαντική ευρωπαϊκή συμμετοχή. Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων ισχύει για σχέδια, των οποίων τα συμβόλαια/ο για ασφάλιση, εγγύηση αποπεράτωσης για την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου ή τραπεζική χρηματοδότηση έχουν υπογραφεί μεταξύ 1.1.2007 και 30.6.2007. Στη περίπτωση που το συμβόλαιο/α έχουν υπογραφεί πριν την εν λόγω ημερομηνία θα ληφθούν υπόψη τα έξοδα από 1ης Ιανουαρίου 2007. Η μέγιστη διάρκεια των έργων είναι 30 μήνες. Για όλα τα σχέδια η πρώτη μέρα γυρίσματος δεν πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2007.
Στο πλαίσιο αυτής της προκήρυξης , η ίδια εταιρία μπορεί να υποβάλει το πολύ δύο σχέδια.
Στην αξιολόγηση των αιτήσεων, θα συνυπολογιστούν θετικά τα εξής στοιχεία σε σχέση με το υποβαλλόμενο έργο:
• Αν έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το MEDIA Plus ( Ανάπτυξη) (10 βαθμοί)
• Αν έχει ήδη δανειοδοτηθεί από τράπεζα(10 βαθμοί)
• Αν προέρχεται από χώρα με χαμηλή δυνατότητα παραγωγής, όπως η Ελλάδα(10 βαθμοί) ή από νέα χώρα της Ε.Ε.( 5 βαθμοί)
• Αν έχει ευρωπαϊκή διάσταση(συμπαραγωγή) (3 βαθμοί) κλπ ( δες αναλυτικά παρ.8 των κατευθυντήριων γραμμών)
Τα πλήρη κείμενα των κατευθυντήριων γραμμών (Guidelines), καθώς και των αιτήσεων βρίσκονται στον δικτυακό τόπο του MEDIA Desk Hellas.
http://www.mediadesk.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: