Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

"Ξυλώνουν" κεραίες στην Αθήνα


Με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) και υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε στο κέντρο εκπομπής Υμηττού μεγάλη επιχείρηση με σκοπό την απομάκρυνση των παρανόμως εγκατεστημένων κοντέηνερς, για τα οποία είχαν εκδοθεί εντολές κατεδάφισης από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν, πέραν των ανωτέρω, το Δασαρχείο Πεντέλης, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η ΔΕΗ και η Ασφάλεια Αττικής.
Σημειώνεται ότι υπήρξε πολύμηνη προετοιμασία της επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε χαρτογράφηση της περιοχής με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών, ενώ διεξήχθησαν και αλλεπάλληλες αυτοψίες και μετρήσεις από την ΕΕΤΤ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.
Σκοπός της συντονισμένης αυτής επιχείρησης είναι η απομάκρυνση των παρανόμως εγκατεστημένων κοντέηνερς, εντός των οποίων φιλοξενούνται μηχανήματα εκπομπής παρανόμως λειτουργούντων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, στο κέντρο εκπομπής Υμηττού. Με τον τρόπο αυτό, θα αποτραπεί η δυνατότητα των παρανόμων να βρίσκουν καταφύγιο και να επαναλαμβάνουν τις παράνομες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές τους, ακόμη και έπειτα από τυχόν εντοπισμό τους και κατάσχεση των μηχανημάτων τους. Τελικός στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου σε επίπεδο φάσματος συχνοτήτων.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν 3 κοντέηνερς και ένας ιστός που είχε εγκατασταθεί για τοποθέτηση κεραιοσυστημάτων. Τα κοντέηνερς, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντολές κατεδάφισης ανέρχονται συνολικώς σε 31. Η όλη επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου.
Άντε παιδιά ελάτε και στις Σέρρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: