Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Αυτά έκανε η Ν.Δ. για τα Μ.Μ.Ε.


- Οι περιορισμοί του νόμου για τη συγκέντρωση δεν ισχύει για τις εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑΑ, ή σε χρηματιστήρια του ΟΟΣΑ
-Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγχει ως 6 σταθμούς μέχρι την τελική χορήγηση των αδειών , 1 ενημερωτικό και 5 μή ενημερωτικούς. Οι αθλητικοί σταθμοί δεν θεωρούνται ενημερωτικοί.
-Ένας επιχειρηματίας μπορεί να ελέγχει έναν γενικής στόχευσης τηλεοπτικό σταθμό και ένα μή ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό
-τα κομματικά ΜΜΕ εκπέμπουν πλέον χωρίς άδεια (902 TV- 902 Αριστερά . Καθεστώς προσωρινής λειτουργίας για το Κόκκινο και το δεύτερο σταθμό του δήμου Αθηναίων, Air.
-Δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής (χωρίς άδειες) έχουν απευθείας οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και η ΕΡΤ και ύστερα από έγκριση του ΕΣΡ , οι περιφερειακοί και οι τοπικοί σταθμοί
-Ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να συμμετέχουν στη θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ με ποσοστό ως και 49% Η εταιρεία μπορεί να απορροφά έως και το 15% του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους «μέχρι την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή»
-Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αποδίδουν τέλη χρήσης συχνοτήτων για το 2009 εξαιτίας της δωρεάν μετάδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων των κομματικών ΜΜΕ, αλλά και το 2010.
-Άλλαξε ο νόμος για τις καταχωρήσεις και ανακοινώσεις δημόσιων φορέων στα περιφερειακά Μέσα, όπως επίσης και το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο μπορούν να δημοσιεύονται κρατικές καταχωρήσεις στον περιφερειακό Τύπο.
-Δραστηριοποιήθηκε η ΕΕΤΤ στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έτσι παρεμβαίνει στο τοπίο των συχνοτήτων και άρχισε να εκδίδει χορηγήσεις μεταβιβάσεων ραδιοφωνικών σταθμών.
-Δημιουργήθηκε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στη θέση του ΤΣΠΕΑΘ, περιλαμβάνοντας και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και Τύπου. Το 10% του πόρου του αγγελιοσήμου πηγαίνει για την κάλυψη άλλων ταμείων.

"Το Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: