Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών , με ... μια άλλη ματιά .

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για το 20009-2010 (δεν θα το σχολιάσω , για να κάνεις πολιτισμό πρέπει να έχεις “μεγάλο κεφάλι” που δυστυχώς δεν το έχω )αυτά θα δείτε όλη τη χρονιά και εάν έλθει κάτι άλλο στη πόλη θα πρέπει να πάτε μακριά από το κέντρο για να το δείτε anyway .
Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ και μαζί θα δείτε τις αναφορές των εφημερίδων “Ελευθεροτυπία” για την καταπληκτική δουλειά που έκανε ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής στο Φεστιβάλ Φιλίππων !!! παράξενο σας φαίνεται ; και όμως γίνετε στις Σέρρες , στην επίσημη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών αναρτώνται δημοσιεύματα για τα έργα του Φεστιβάλ της Καβάλας .
Κυρία Ευαγγελίδου μην ξεχάσετε να βάλετε και τα δικά σας δημοσιεύματα που έγραψαν οι εφημερίδες των Αθηνών ("ΟΚ", "CIAO" , "ESPRESSO") όταν παίζατε στη Λάμψη του Φώσκολου ως "Τατιάνα Δράκου".

ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ



Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στο απολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τις 2 παραστάσεις του , στη Χειμερινή περίοδο 2008-09 , με έκπληξη είδα τον αριθμό των εισιτηρίων που “έκαναν ” οι δύο παραστάσεις.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη νιώθει κανείς για τα εισιτήρια της παράστασης “ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ”
Σύνολο 271 εισιτήρια των 20€ !!! , 82 εισιτήρια των 15€ !!! και 158 προσκλήσεις !!! που η κάθε μια ήταν για 2 άτομα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς , μια τόση φιλόδοξη συνπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής , είναι δυνατόν να έχει συγκεντρώσει ΜΟΝΟ τόσα εισιτήρια ; Και μάλιστα όταν και η “περιοδεία” της παράστασης όπως τουλάχιστον δήλωναν , ήταν μεγάλη .
Τα έσοδα των εισιτηρίων ανέρχονται στο ποσό των 6.454€ !!! .
Ευτυχώς δηλαδή που υπήρχαν και κάποιες αγορασμένες παραστάσεις , ευτυχώς που στήριξε η ΤΕΔΚ Σερρών(με πρόεδρο τον Γιάννη Βλάχο ) και όχι μόνον με “νύχια και με δόντια” .
Επίσης αναπάντητο ερώτημα , στον απολογισμό εξόδων συμπαραγωγής υπάρχει στις Δαπάνες Παραγωγής , (Εξοδα Παραγωγής – Δημόσιες σχέσεις ) υπάρχει το ποσό των 36.210€ Ποια είναι αυτά τα έξοδα και τι δημόσιες σχέσεις έγιναν ;
Μήπως πληρώναμε αδρά τα δημοσιεύματα στα Αθηναϊκά έντυπα ;
και αν όχι , μήπως φιλοξενήσαμε δεκάδες “δημοσιογράφους ” για να γράψουν στα έντυπα τους ; και τα εμφανίζαμε ως “κονέ” κάποιον .
Ακόμη ένα ερώτημα !
Γιατί το διοικητικό συμβούλιο του Σερραϊκού θεάτρου , δεν βγήκε ποτέ να παραπονεθεί , αφού άλλα διαλαλούν οι υπεύθυνοι , και άλλα καλούνται να υπερψηφίσουν στο Συμβούλιο τους ;

Όσο για την παράσταση “Σφαγείο” πως είναι δυνατόν τα έσοδα με τα έξοδα της παράστασης να είναι ακριβώς το ίδιο ποσό , περίεργο , πως κατάφεραν να τα ισοσκελίσουν, μπράβο τους , επίσης αν τα 1108 εισιτήρια και οι 75 προσκλήσεις για δύο άτομα η κάθεμια , είναι SOLD OUT σε ένα νομό με 180.000 κατοίκους , τότε , ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ... και μάλιστα στη στεριά , με τον "πιλοτικό" πολιτισμό στις Σέρρες .
ΠΑ.ΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: