Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ


Στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, κάνουμε έκκληση στους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά, στους δημοσιογράφους που είναι υπεύθυνοι γι αυτά στην Αθήνα, καθώς και στους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ, ΕΤ3) να σταματήσουν αμέσως την, με μεγάλη ευκολία δωρεάν ανταλλαγή-παροχή εικόνας και ήχου από τα ρεπορτάζ που, με την συνδρομή των τεχνικών, πραγματοποιούν στην Β. Ελλάδα.
Είναι βέβαιο ότι η απροκάλυπτη πλέον συνεργασία των παραρτημάτων “MEGA” και “ALTER” η κοινή οπτική ίνα του “STAR” και του “ALTER” καθώς και η συχνή, τελευταία, ανταλλαγή εικόνας “MEGA” και “ANT1” όχι μόνο υπήρξε η βασική αιτία να χάσουν την δουλειά τους το τελευταίο διάστημα έξι (6) τεχνικοί και δημοσιογράφοι αλλά και να καλυφτεί αμέσως το κενό που άφησαν πίσω τους.
Συνάδελφοι, το να παρέχετε την κοινή μας εργασία σε άλλο παράρτημα, δεν είναι αλληλοκάλυψη ούτε εξασφαλίζει το να μην απολυθείτε, μη ξεχνάτε τους συναδέλφους σας που έκαναν το ίδιο, πριν από σας και οι εργοδότες μας τους απέλυσαν μέσα σε μια νύχτα χωρίς να το μετρήσουν.
Η δικαιολογία «τι να κάνω μας το ζητάει η Αθήνα» δεν καλύπτει πλέον κανέναν γιατί κανένας δεν μπορεί να επιβάλει την εκμετάλλευση της εργασίας μας από άλλον, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτός εργάζεται σε ανταγωνιστικό μέσο ενημέρωσης.
Οι ενέργειες αυτές, όχι μόνο καταργούν τον υγιή ανταγωνισμό, αλλά δεν αφήνουν να φανούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό, των παραρτημάτων Θεσσαλονίκης. Γιατί να μην κάνουν απολύσεις οι καναλάρχες, από την στιγμή που ούτως ή άλλως ότι χρειάζονται το έχουν και μάλιστα εντελώς δωρεάν και γιατί να μην σκέφτονται την ενοποίηση των έξη παραρτημάτων της Θεσσαλονίκης σε ένα, με ελάχιστο προσωπικό;
Προειδοποιούμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η τακτική θα αναγκαστούμε την επόμενη φορά να προβούμε σε ονομαστικές καταγγελίες, τουλάχιστον να μάθουν όλοι ποιοί είναι αυτοί που με τις συμφωνίες τους ή με την δεκτικότητά τους μας στέλνουν στην ανεργία και κάνουν ακόμα πιο πλούσιους τους εργοδότες μας.
Αυτή η συναλλαγή πρέπει να σταματήσει αμέσως αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: