Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σερραίοι στα sports media


Είναι οι δημοσιογράφοι που συχνά τους διαβάζεται και τους ακούτε σε ΜΜΕ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Είναι οι Σερραίοι αθλητικοί συντάκτες που μεταφέρουν τα νέα της ομάδας του Πανσερραϊκού, κάνουν καθημερινό ρεπορτάζ και περιγραφές σε πανελλαδικά και όχι μόνο μέσα. Η «Ακριτική Φωνή των Σπόρ» εντόπισε και σας παρουσιάζει τους αθλητικούς δημοσιογράφους που εργάζονται και…εκτός Σερρών.
Αρχή από το κρατικό ραδιόφωνο, την ΕΡΑ Σπορ (101.8), που εργάζεται ο «καταξιωμένος» συνάδελφος Βασίλης Αναστασιάδης, που είναι ανταποκριτής του Πανσερραϊκού, Μια από τις καλύτερες φωνές της ΕΡΑ σπορ και σε ότι αφορά την περιγραφή των αγώνων, ενώ συχνά ακούγεται σε σποτάκια, από τις περιγραφές στους αγώνες Άρη (εντός έδρας) και Ηρακλή στην Superleague, στα γκολ. Μάλιστα μέχρι πέρυσι έγραφε το ρεπορτάζ του Πανσερραϊκού στην εφημερίδα «Εξέδρα», ενώ είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.
Στην αθλητική εφημερίδα της Αθήνας «Goal News» καθημερινά διαβάζεται τον αθλητικό δημοσιογράφο Βασίλη Πολίτη, που επιμελείται το ρεπορτάζ του Πανσερραϊκού. Ραδιοφωνικά πάντως τον ακούτε στον Αθηναϊκό σταθμό sentra fm (103.3) που κάνει τις περιγραφές αγώνων της ομάδας, Ο ιδιαίτερα «αγαπητός» δημοσιογράφος, γνωστός για τις αδυναμίες του στο καλό φαγητό, ξεκίνησε από το 1999 να δημοσιογραφεί, σε γήπεδα του τοπικού αρχικά και έπειτα στον Πανσερραϊκό. Έχει τελειώσει την σχολή του ΙΕΚ Ξυνή στον τομέα συντάκτες και ρεπόρτερς, ενώ είναι μέλος του ΠΣΑΤ. Στο ενεργητικό του έχει πολλά ταξίδια σε γήπεδα της Ελλάδος με αφορμή αποστολές του Πανσερραϊκού.
Στην εφημερίδα Metrosport της Θεσσαλονίκης, ανταποκριτής ρεπόρτερ του Πανσερραϊκού είναι ο Κώστας Αδαλής. Ο νεαρός «φέρελπης» αθλητικός συντάκτης, ξεκίνησε από μικρός να ασχολείται με την Δημοσιογραφία. Ο 23χρονος συνάδελφος είναι ανταποκριτής της αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης Metrosport, ενώ κάνει περιγραφές στο ραδιόφωνο Metropolis (95.5) της Θεσσαλονίκης. «Όταν η ομάδα του Πανσερραϊκού βρισκόταν στην Superleague είχαμε πολύ δουλειά, τώρα στην Β’Εθνική, λίγα μέσα αφιερώνουν πολύ χώρο για την ομάδα», αναφέρει ο Κώστας Αδαλής.
Σπουδάζει παράλληλα στο ΙΙΕΚ Ξυνή της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο. Στο ίδιο ράδιο και εφημερίδα εργάζεται και ο Στέργιος Αναστασιάδης που είναι Σερραίος στην καταγωγή και επιμελείται το ρεπορτάζ των «κόκκινων».. Στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής» της «πρωτεύουσας» το ρεπορτάζ του Πανσερραϊκού μεταφέρει ο Οδυσσέας Δαρνάκας. Ο αθλ.συντάκτης, που ξεχώρισε για την ποιότητα στα κείμενα του, βγαίνει και στον αέρα του Αθηναϊκού ραδιοσταθμού ARENA Radio (89.2), πρώην Sprint fm.
Ο πιο παλιός «αθλητικογράφος» είναι ο Δημήτρης Μαντζιρόπουλος, που γράφει στα Σπορ του Βορρά, ενώ ο «ρούκι» είναι ο Σίμος Φρακάκης που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Θεσσαλονίκη και γράφει στον Αγγελιοφόρο.
Επίσης, ο «δικός» μας πια, Ξανθιώτης στην καταγωγή Κώστας Γκουντούλας, αν και τελειόφοιτος δοκιμών έργων, είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, ALPHA TV και του συνδρομητικού Conn-x tv, ως ρεπόρτερ στους πάγκους σε αγώνες. Ραδιοφωνικά βγαίνει στο «Πρώτο Θέμα 9.89» της Αθήνας. Και ο Σίμος Φραγκάκης σπουδάζει δημοσιογραφία στην Θεσσαλονίκη, ενώ γράφει . Τέλος, ο Κώστας Δελής είναι ανταποκριτής της αθλητικής Αθηναϊκής εφημερίδας SPORTDAY, την στιγμή που κάνει περιγραφές στον Αθηναϊκό αθλητικό ραδιοσταθμό Novasport fm (94.6). Ο Κ.Δελής έχει αποφοιτήσει από το ΙΙΕΚ Ξυνή Θεσσαλονίκης στον τομέα συντάκτες και ρεπόρτερς, ενώ έχει πτυχίο αθλ.δημοσιογράφίας από το University College of New York. Οι εφημερίδες «Φίλαθλος», «Ώρα για Σπορ» «Πράσινη, «Γάτα», «Derby News και «Score Live» δεν έχουν σταθερούς ανταποκριτές Πανσερραϊκού.
Πηγή: Ακριτική Φώνη των Σπορ