Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

H NOVA ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ HD

Δύο μεγάλα γεγονότα σε ένα. Στις 25 Αυγούστου η εθνική μπάσκετ θα αναμετρηθεί με την Dream Team και ο αγώνας αυτός, το “Nova Dream Game” θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της συνδρομητικής τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια. Ο σχεδιασμός της Nova και της ΕΟΚ περιλαμβάνει ένα 5ωρο πρόγραμμα με το απαραίτητο pregame show , ενώ η κάλυψη θα είναι διπλή ,μια για την Ελλάδα και τους έλληνες διαφημιζόμενους και μια για το εξωτερικό με τις ανάλογες καταχωρήσεις. Θα χρησιμοποιηθούν 15 κάμερες για τη High Definition μετάδοση, ενώ η κάλυψη θα είναι στο πρότυπο του Eurobasket του 1997. 

Ο αγώνας αυτός θα μεταδοθεί δωρεάν
προς όλους τους συνδρομητές της Nova, αρκεί βεβαίως να έχουν πρώτα προμηθευτεί το νέο High Definition αποκωδικοποιητή. Η Forthnet έχει ήδη παραγγείλει το πρώτο πακέτο αποκωδικοποιητών για την ελληνική αγορά, με στόχο να το διαθέσει άμεσα έως τις αρχές Αυγούστου, στην ελληνική αγορά. Το κεντρικό ερώτημα είναι αν αυτό το τεχνολογικό βήμα που επιχειρεί η Nova θα είναι έναντι ανταλλάγματος με μια αυξημένη συνδρομή ή όχι. «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στην εμπορική πολιτική» είναι ως τώρα η απάντηση των στελεχών της εταιρείας . Η δεύτερη έκπληξη που σχεδιάζει η εταιρεία για τους συνδρομητές της είναι η μετάδοση στις 27 Αυγούστου του πρώτου αγώνα της SuperLeague σε High Definition, τουλάχιστον σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό. Μέσα στους στόχους της Forthnet είναι η μετάδοση 2 ή περισσοτέρων αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος σε υψηλή ευκρίνεια 

Το υπόλοιπο High Definition πακέτο της Nova ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου
Nova Cinema HD, με όλες τις πρεμιέρες και τις σειρές του Χόλυγουντ με στόχο και το άλλο τμήμα των συνδρομητών τους, αλλά και το Eurosport HD με το γνωστό μενού των αθλητικών του μεταδόσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: