Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Νέο δελτίο τύπου της ΕΤΙΤΒΕ κατά του STAR Channel

ΝΤΡΟΠΗ είναι η μόνη λέξη που μπορούμε να πούμε γι αυτούς που αποφάσισαν να κλείσουν μέσα σε ένα πρωινό το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, γι’ αυτούς που συναίνεσαν σ’ αυτό υπολογίζοντας ότι θα βρουν φθηνότερη εργασία ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι φθηνότερη εργασία σημαίνει στυγνή  εργασιακή εκμετάλλευση, για αυτούς που προσπάθησαν να δικαιώσουν αυτές τις επιλογές, για αυτούς που δεν αντέδρασαν θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και για αυτούς που ίσως να προσπαθήσουν να πλουτίσουν πατώντας πάνω στους δεκατέσσερις μέχρι στιγμής απολυμένους.
Ρωτάμε ευθέως τους κ.κ. Σταμάτη Μαλέλη και Ανδρέα Ανδρεούλη, διευθυντή ειδήσεων και διευθυντή σύνταξης του ΣΤΑΡ αντίστοιχα, πριν αποφασιστεί να μπει .......
λουκέτο στο παράρτημα ζητήθηκε η γνώμη σας; Μη μας πείτε όχι. Τι απαντήσατε; Και μετά το κλείσιμο τι; Υπάρχει σχεδιασμός για την συνέχεια; ποιος είναι αυτός;
Τι απαντάτε στην αγωνία των εργαζομένων που δεν έχουν απολυθεί ακόμα; ποιο θα είναι το εργασιακό τους μέλλον; Θα εργάζονται από τα ….. σπίτια τους; Και αν ναι με ποιόν τρόπο; Μηχανοργάνωση, έξοδα κίνησης, μέσα επικοινωνίας, τεχνικός εξοπλισμός; Αυτό δεν προσβολή της προσωπικότητάς τους; Δεν είναι βλαπτική μεταβολή της εργασίας τους; Ποια είναι η θέση σας για αυτά; Δεν σας ενδιαφέρουν; Και τέλος πάντων πως θα σας βρίσκει  εδώ πάνω ένας άνθρωπος που θέλει να απευθυνθεί στο ΣΤΑΡ;
Η χθεσινή προσπάθεια του γραφείου παραγωγής του σταθμού να βρει ενοικιαζόμενη εργασία στην Θεσσαλονίκη δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη ύπαρξης του οργανωμένου παραρτήματος. Φυσικά και δεν βρήκε πουθενά. Γιατί βλέπετε εδώ στον Βορρά υπάρχει ακόμα εργασιακή αξιοπρέπεια. Το διαπιστώσατε όταν οι τεχνικοί αρνήθηκαν να εκμεταλλευτούν το κενό που άφησαν οι δέκα τέσσερις απολυμένοι για ένα περιστασιακό και ανασφάλιστο μεροκάματο, παρ’ όλο που το είχαν μεγάλη ανάγκη.
Γιατί είναι γνωστό (και μη μας πείτε στο ΣΤΑΡ πως δεν το γνωρίζετε) ότι ενοικιαζόμενη εργασία σημαίνει αντικατάσταση των πραγματικών θέσεων εργασίας με άλλες, ελαστικές, που στραγγίζουν κυριολεκτικά τον εργαζόμενο, που του καταργούν τα ωράρια, την ασφάλιση, την στοιχειώδη αμοιβή και την εργασιακή ασφάλεια. Γι’ αυτό είναι φθηνή.
Αυτός είναι ο… μελλοντικός σχεδιασμός για την ειδησεογραφική κάλυψη του Βορειοελλαδικού χώρου από το ΣΤΑΡ; Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, ιδιοκτήτης του σταθμού, τα γνωρίζει όλα αυτά; Ελπίζουμε να φτάσει στα χέρια του αυτό το Δελτίο Τύπου.
Εμείς καλούμε τις εταιρείες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν τον αγώνα, καμιά εικόνα από τη Βόρειο Ελλάδα στο ΣΤΑΡ. Ο Αγώνας μόλις άρχισε και θα είναι κοινός.
Η εξαφάνιση της  εργασίας με στοιχειώδης ανθρώπινες συνθήκες είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν για να σώσουν τους παχυλούς τους μισθούς.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν κλείσουν τα παραρτήματα των τηλεοπτικών σταθμών από την Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσουν εφεδρείες ανέργων και θα παίρνουν ότι θέλουν για ένα κομμάτι ψωμί.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: