Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ
Συνάδελφοι!

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για τη εκπομπή του STAR CHANNEL «ΜΙΛΑ» κάναμε αναφορά για αγωγές και καταγγελίες, που ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους, για το γεγονός ότι προβάλλονται ολόκληρα θέματα που δημοσιογράφοι και συμπαρουσιάστριες της εκπομπής,  χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα και την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, κάνουν τους οπερατέρ και τα πλάνα τους προβάλλονται στον τηλεοπτικό αέρα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσής μας και η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε εκ νέου πέντε βίντεο με τέτοιου είδους πλάνα.  Αυτή η προκλητική στάση της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου προς όλους εμάς τους τεχνικούς και η πλήρης απαξίωση που δείχνει για την δουλειά μας πρέπει να πάψει άμεσα.

Γι αυτό λοιπόν πληροφορούμε τα μέλη μας, την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL καθώς και τους υπεύθυνους της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου «ΜΙΛΑ», πως την επόμενη φορά που θα προβληθούν στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού πλάνα που δεν έχουν τραβηχτεί από νόμιμο τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει στάση εργασίας στο σταθμό τις ώρες που προβάλλεται η συγκεκριμένη εκπομπή.

Ίσως ο εμπνευστής αυτής της «φαεινής» ιδέας, που αντικαθιστά τους επαγγελματίες οπερατέρ τόσο εύκολα, να έχει και άλλες παρόμοιες ιδέες, για το πώς θα μπορέσει να αντικαταστήσει και τους υπόλοιπους τεχνικούς που δουλεύουν σε άλλες ειδικότητες, για να βγει άρτια η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου στον αέρα.  Άλλο ένα τέτοιο βίντεο και θα το μάθουμε…

Συνάδελφοι!  Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση!!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι τεχνικοί,


Οι δύο ανακοινώσεις σας, σχετικά με την εκπομπή μου "Μίλα"  μου προκάλεσαν  λύπη και  έντονο αίσθημα αδικίας.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα 18 χρόνια που εργάζομαι στο χώρο της τηλεόρασης, η συνεργασία μου με τους τεχνικούς συναδέλφους μου είναι πάντοτε εξαιρετική . Έχω περάσει από πολλά κανάλια , στηρίζοντας πάντοτε το τεχνικό προσωπικό και πιστεύοντας στην ομαδικότητα.
Το ίδιο έκανα και από την πρώτη στιγμή στο STAR CHANNEL. Στήριξα και διεκδίκησα την παρουσία περισσότερων συναδέλφων τεχνικών από όσους ο σταθμός επιθυμούσε να διαθέσει για την παραγωγή της εκπομπής Μίλα, που σήμερα καταγγέλλετε. Και τα κατάφερα. Ζήτησα περισσότερους εικονολήπτες στο στούντιο και όχι ρομποτικές κάμερες. Και το πέτυχα. Τα ρεπορτάζ της εκπομπής στο εσωτερικό και το εξωτερικό γίνονται πάντα από εσάς, και επανειλημμένως έχω δημόσια εκθειάσει την ποιότητα τους.
Στάθηκα στο πλευρό σας και εσείς στο δικό μου, πετυχαίνοντας σε δύσκολους καιρούς ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κατανοώ απόλυτα την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνετε αυτήν την περίοδο καθώς εκατοντάδες συνάδελφοί σας είναι άνεργοι. Κατανοώ και τα μηνύματα που θέλετε να στείλετε. Και συντάσσομαι μαζί σας. Επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους τη συμβολή και τη συνέπεια σας.  Γι αυτό και νιώθω ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα η περιστασιακή προβολή ερασιτεχνικών βίντεο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Άλλωστε ερασιτεχνικά βίντεο μεταδίδουν οι περισσότερες εκπομπές στα κανάλια όλου του κόσμου. Πρόβλημα θα αποτελούσε η συστηματική τέτοια προβολή που ξέρετε καλά ότι δε συμβαίνει.

Όλα τα ρεπορτάζ της εκπομπής "γυρίζονται" από τους εικονολήπτες του σταθμού και θα προασπίσω αυτή την αρχή όσο θα εργάζομαι στην τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση, η μετάδοση ερασιτεχνικών και σποραδικών πλάνων από την εκπομπή, δεν αποτελούν υποκατάσταση της δουλειάς σας αφού κάθε φορά αναφέρεται  ότι το υλικό είναι ερασιτεχνικό, αλλά  ελάχιστo συμπλήρωμα όταν αυτό απαιτείται.
Εσείς θα είστε πάντα αυτοί που θα παράγετε την εικόνα. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από λίγα λεπτά ερασιτεχνικά βίντεο.

Τέλος, σας επαναλαμβάνω μια ακόμη φορά ότι  παραμένω  - όπως από την πρώτη ώρα που ήρθα στο Σταρ- σύμμαχός σας. Μη με βάζετε απέναντι σας χωρίς λόγο.

Τατιάνα Στεφανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: