Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Καταγγελία της Ένωσης Τεχνικών Τηλεόρασης κατά τηλεοπτικού σταθμού

Σε Πασχαλινούς μποναμάδες προς τους εργαζόμενους της, με …. δημοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε ο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, Τηλεοπτικός Σταθμός Θράκης ΔΕΛΤΑ TV.
Οι υπεύθυνοι του Σταθμού κ.κ. Α. Καμελίδης, πρόεδρος και Ν. Πετρίδης, γενικός διευθυντής, με το πρόσχημα της «κρίσης» των αφεντικών, δεν δίστασαν να στείλουν, μεγαλοβδομαδιάτικα, στην ανεργία, μια διοικητική Υπάλληλο και μία Τεχνικό του Σταθμού, ανοίγοντας τον χορό των απολύσεων τις οποίες μεθόδευαν εδώ και αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλουν εργαζόμενοι του Σταθμού, σε συγκέντρωση που έγινε πριν μερικές μέρες, τους δόθηκε ένα ανυπόγραφο έντυπο με το οποίο τους ζητούσαν να απαντήσουν, (άκουσον! άκουσον!)τι πρέπει, κατά την γνώμη τους, να κάνει ο Τηλεοπτικός

Σταθμός για να μειώσει το λειτουργικό του κόστος.
Α. Να εφαρμόσει ελαστικές μορφές απασχόλησης;
Β. Να κάνει δραστικές μειώσεις υπερωριακής και νυχτερινής απασχόλησης;
Γ. Να κάνει απολύσεις;
Δ. ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, ζητάμε από το Εργατικό Κέντρο Έβρου να πάρει άμεσα θέση και ρωτάμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αν μπορεί να δοθεί άδεια λειτουργίας σε έναν Τηλεοπτικό σταθμό που αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενούς του.
Ζητάμε από το ΣΕΠΕ να προβεί σε άμεσους ελέγχους για να διαπιστώσει αν ο Σταθμός εφαρμόζει την ισχύουσα ΣΣΕ και κυρίως την προβλεπόμενη από αυτήν συνεχόμενη οχτάωρη πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία 40 ωρών.

Πρέπει επί τέλους να σταματήσει η ασύστολή καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από ορισμένα Περιφερειακά Κανάλια που εκμεταλλευόμενα την δύναμη που τους προσδίδει η εκμετάλλευση μιας συχνότητας, περιουσίας του Ελληνικού λαού, θέτουν τον εαυτό τους πάνω από τους νόμους.

Κύριε Παυλόπουλε και κ. Γκιουλέκα, δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους και να απαιτούν απαντήσεις σε τέτοιες ντροπιαστικές ερωτήσεις. ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ.
Και οι εργαζόμενοι στους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, όπως οι εργαζόμενοι όλης της Χώρας μας, έχουν αξιοπρέπεια.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: