Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο πρόεδρος απαγορεύει...



Συνέβη και αυτό: για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, κοινοβουλευτικοί συντάκτες οδηγούνται από αστυνομικούς της Βουλής στον φρούραρχο, επειδή βρίσκονταν έξω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων της επιτροπής για την «υπόθεση Παυλίδη» και προσπαθούσαν να κάνουν ρεπορτάζ με τους βουλευτές που έβγαιναν!

Οι δύο παλιοί συνάδελφοι, Φώτης Καλιαγκόπουλος της «Καθημερινής» και Κατερίνα Βλαχοδήμου της «Απογευματινής» και της «Εξπρές», απειλήθηκαν μάλιστα από έναν αστυνομικό με τη φράση «θα έχουμε κι άλλα», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Φρούραρχος και αστυνομικοί δεν έδρασαν, βέβαια, με δική τους πρωτοβουλία. Εντολή του προέδρου της Βουλής εκτελούσαν. Γι' αυτό, άλλωστε, ο φρούραρχος τους παρέπεμψε στον κ. Σιούφα. Ο κ. πρόεδρος, όμως, που δεν χάνει ευκαιρία να προσέρχεται στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να τους... διαβάσει την ημερήσια διάταξη που θα αναρτηθεί αμέσως μετά στο site της Βουλής, χθες δεν θεώρησε σκόπιμο να συναντηθεί μαζί τους. Εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές έχουν γίνει κάμποσες στη Βουλή, μετά το 1974. Ουδέποτε, όμως, πρόεδρος διανοήθηκε να εμποδίσει την ενημέρωση. Προφανώς, είναι και αυτό δείγμα των καιρών και του ρόλου που παίζει ο Δ. Σιούφας.

Tης Ντόρας Νταϊλιάνα από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: