Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ


Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες της Ε Τ Ι Τ Α ενάντια στην προσπάθεια καταστρατήγησης της Σ Σ Ε από την διοίκηση του STAR CHANNEL και συγκεκριμένα από τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο που είναι και ο Γενικός γραμματέας της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε.
Ο κύριος αυτός, έχοντας στόχο να σώσει τον παχυλό του μισθό, δεν δίστασε πριν λίγο καιρό να πετάξει στον δρόμο είκοσι (20) εργαζόμενους κλείνοντας, άγρια χαράματα και χωρίς καμιά προειδοποίηση, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του STAR, έρχεται τώρα, πάλι για τον ίδιο λόγο, να καρατομήσει το πιο παραγωγικό τμήμα ενός τηλεοπτικού σταθμού, τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το δελτίο τύπου του σωματείου των εργοδοτών μας (Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε) που προσπαθεί να καλύψει την προκλητικά αντεργατική και ερειστική συμπεριφορά του  Γ. Γραμματέα της Πάνου Κυριακόπουλου.
Γιατί, κύριοι της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε , γνωρίζετε πολύ καλά ότι το θέμα του μονομελούς η διμελούς  τηλεοπτικού συνεργείου είναι καθαρά ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Σ Σ Ε που έχει συναφθεί μεταξύ μας και όχι «διαβούλευσης» κάθε μέλους σας χωριστά. 
 Αν κάθε τηλεοπτικός σταθμός μέλος σας μας καλεί χωριστά για επαναδιαπραγμάτευση άρθρων της Σ Σ Ε η αν με απλές επιστολές δικές σας ή δικές μας μπορούμε να αλλάξουμε η να τροποποιήσουμε άρθρα και διατάξεις  των ΣΣΕ που υπογράφουμε, τότε ποιο το νόημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και γιατί να κουβεντιάζουμε, κάθε φορά, επί μισό χρόνο και βάλε, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Άλλωστε ότι ο Βασικός σκοπός που επιτράπηκε η ίδρυση της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε, κατ΄ εξαίρεση του εδαφίου β του άρθρου 78 του Α.Κ. (Νόμος 3166/2003 § 22), είναι η σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα τερτίπια του Γ. Γραμματέα σας κ. Πάνου Κυριακόπουλου και ελάτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσουμε κάθε τι που αφορά την ΣΣΕ στο σύνολό της.
Ο διάλογος είναι αυτός που θα λύσει όλα τα προβλήματα και θα διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη και όχι οι κραυγές οι τσαμπουκάδες τα εξώδικα και οι προσωπικές αγωγές. Πάρτε τα πίσω όλα αμέσως και ελάτε.
Στην συνάντηση που ζητήσαμε στις 23 Ιανουαρίου για να συζητήσουμε την περίπτωση σύναψης νέας ΣΣΕ, όχι μόνο δεν ήρθατε αλλά δεν μπήκατε στον κόπο ούτε καν να μας απαντήσετε.  
Συγχαρητήρια στους τεχνικούς του STAR για την συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας και εκφράζουμε την πίστη μας ότι οι λίγοι συνάδελφοι μας που υπέκυψαν στις πιέσεις και δεν συμμετείχαν, την επόμενη φορά θα είναι μαζί μας.
Συνάδελφοι, μην δίνετε το δικαίωμα στους εργοδότες μας να πανηγυρίζουν ότι δήθεν οι κινητοποιήσεις μας αποτυγχάνουν λόγω μη συμμετοχής. Απαντήστε τους στην γλώσσα που καταλαβαίνουν. ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ   
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε Τ Ι Τ Β Ε  

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση προς όλους τους τεχνικούς τηλεόρασης του Ν.Σερρών

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. παρακαλώ επικοινωνήστε με τον εργασιακό εκπρόσωπο  της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. στο ν.Σερρών ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗ στο τηλέφωνο 6944675735 ή στο email 
dimitris756@gmail.com

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Άμεση αντίδραση της ΕΤΙΤΒΕ, στον εισαγγελέα θα στέλνει όποιον/α παρανομεί




Με αγανάκτηση διαβάσαμε σε blogs της Β. Ελλάδας για εργαζόμενους σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που εκτελούν ταυτόχρονα καθήκοντα Δημοσιογράφου, Εικονολήπτη, ηχολήπτη και ποιος ξέρει άλλο τι τους επιβάλει ο Καναλάρχης.
ΟΙ φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι χαρακτηριστικές και καθιστούν ολοφάνερες τις συνθήκες δουλείας που επικρατούν στα Περιφερειακά Κανάλια. Σε επιχειρήσεις δηλαδή που υποτίθεται ότι επιτελούν κοινωνικό έργο και υπερασπίζονται, σε καθημερινή βάση, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, πλην των δικών τους.
Η αγανάκτησή μας μεγαλώνει όταν βλέπουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Πολιτικών και γενικότερα των «Αρχόντων» της κάθε περιοχής, που όπως φαίνεται, το μόνο τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή.
Ας μας πουν οι κύριοι αυτοί πότε ενδιαφέρθηκαν για τις συνθήκες που εργάζεται αυτός που, σε κάθε συνέντευξη, έχουν απέναντί τους και βλέπουν ότι στο ένα χέρι έχει την κάμερα, στο άλλο το μικρόφωνο  και ταυτόχρονα τους υποβάλλει και τις ερωτήσεις. Πότε τον ρώτησαν αν πληρώνεται, αν δουλεύει οχτάωρο και, προπάντων, αν είναι ασφαλισμένος…..
Δηλώνουμε ότι στο εξής θα αποστέλλουμε Δ.Τ. με ονομαστικές καταγγελίες και θα καταφεύγουμε για κάθε μία περίπτωση στο ΕΣΡ, στο ΣΕΠΕ ή στον εισαγγελέα, ανάλογα με το παράπτωμα που μας καταγγέλλεται.
Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλον τρόπο για αντιμετωπίσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένοι ιδιοκτήτες Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στα Κανάλια τους.    
 Ζητάμε από τις αρχές της κάθε περιοχής, από τα Εργατικά Κέντρα, και από τους ίδιους εργαζόμενους - θύματα αυτής της εκμετάλλευσης, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να εξαλείψουμε την κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη και  χωρίς ωράριο εργασία στον πιο ευαίσθητο τομέα της Χώρας μας, στο τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ 

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

"Συνάδελφοι" - γελοία υποκείμενα


"Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής, βρίσκονται μόνο στο κεφάλι και σε κανένα άλλο μέρος του ανθρωπίνου σώματος.  Αυτές οι ψείρες δεν ζουν στα έπιπλα ,στα καπέλα, στα σκεπάσματα, στα χαλιά και πουθενά αλλού στο περιβάλλον. Όποια θεραπεία και να εφαρμόσετε σε άλλο μέρος εκτός από το ανθρώπινο κεφάλι δεν θα εξαλείψετε την ψείρα.Μία ψείρα ποτέ δεν θα εγκαταλείψει από μόνη της το κεφάλι στο οποίο παρασιτεί, διότι εκεί βρίσκει καταφύγιο, τροφή, ζέστη και υγρασία."
-'Ετσι, εδώ βλέπουμε μεταλλαγμένη ψείρα (μικρόφωνο που μπαίνει στο πέτο ), που είναι στο γιακά της βουλευτίνας  Έβρου της κ. Τσαούση,  από κάμεραμαν και όπως διαβάζετε πιο πάνω ο γιατρός μας εξηγεί για την ψείρα, βασικά πράγματα.Ο συγκεκριμένος κάμεραμαν ανταποκριτής Κομοτηνής της "Δέλτα"τηλεόρασης, μπερδεύτηκε μάλλον παρακολουθώντας πολύ Τουρκικά κανάλια και αγαπώντας  ιδιαίτερα την διαφήμιση του  ¨vidal sassoon" - " ΕΜ ΣΑΜΠΟΎ- ΕΜ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝΕΡ"   σκέφτηκε δεν το κάνει και με το μικρόφωνο...Τα κατάφερε...Και έτσι έκανε την δουλεία δημοσιογράφου και ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ 2 σε1.   Και έτσι πήρε το βραβείο από το κανάλι του...


 -Συμπέρασμα, κάποιοι έχασαν το μεροκάματο τους, αλλά ο καναλάρχης έκανε την δουλεία του ,η βουλευτίνα έκανε το κομμάτι της, έτσι δεν είναι κ. Τσαούση Ελένη???
-Και καταλήγουμε στο ίδιο κοινό παρανομαστή "ΚΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΗ " . 
-Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, γι αυτό  απασχολούνται παράνομα από τους καναλάρχες τέτοιοι τύποι, χωρίς άδειες άσκησης επαγγέλματος και  είναι υπεύθυνοι, που εκδιώκονται συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι , διότι με τον τρόπο τους και με τη συμπεριφορά τους αυτή, τους "αντικαθιστούν ",με αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαίοι οι δημοσιογράφοι.
Οι τύποι από το κανάλι της Δράμας - Έβρου ... (και δεν είναι οι μοναδικοί) δεν ξέρουν πόσο κακό κάνουν στο χώρο , ιδιαίτερα τώρα που γίνονται απολύσεις και μένουν άνεργοι συνάδελφοι τους!!! Εκτός αν επιβεβαιώνει ότι είναι βλέπουμε την πάρτη μας.
 Οι ενώσεις συντακτών αλήθεια τι λένε γι αυτό; Αντιδρούν στις απολύσεις συναδέλφων τους; Δεν την είδαν την εικόνα αυτή κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ - Θ; Το μικρόφωνο στο αριστερό σου χέρι φίλε μου, και το πέτου το έβαζε κάποιος ηχολήπτης και το κράταγε κάποτε κάποια-ος συνάδελφος που απολύθηκε προφανώς και εσύ όχι μόνο δεν αντέδρασες αλλά κάνεις και την πάπια ... όπως κάνουν οι καναλάρχες και οι Πολιτικοί...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ  ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ.
ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 
karakaxadra.blogspot.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Νέος νόμος για την ψηφιακή μετάβαση


Με ένα νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση,  και διατάξεις για επιμέρους θέματα των ΜΜΕ και με δημόσιο λόγο υπέρ της ΕΡΤ, παρεμβαίνει η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού,  Τηλέμαχου Χυτήρη.  Στόχος της είναι να απαλύνει τις συνέπειες της κρίσης, αλλά οριοθετήσει εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.  
Είναι η πρώτη πρωτοβουλία που λαμβάνει η κυβέρνηση για τα Μέσα, με στόχο το νομοσχέδιο να κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο ως το τέλος Ιανουαρίου , ενώ είναι στο στάδιο επεξεργασίας , το νομοσχέδιο για το Internet και ο «κουμπαράς για τα ΜΜΕ» σε συνεργασία με το υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο Τ. Χυτήρης έχει συντάξει έναν οδικό χάρτη για τη...

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αγωνιστικές ευχές από την ΕΤΙΤΒΕ

Ευχόμαστε στα μέλη μας, στους εργαζόμενους στην ενημέρωση στους εργαζόμενους
γενικότερα και στους άνεργους ένα αγωνιστικό και γεμάτο κατακτήσεις 2011 με στόχο
δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους.

Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά κάνει την ανάγκη
συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα Σωματεία τους επιτακτική.

Γι αυτό καλούμε όλους τους τεχνικούς που εργάζονται, με εξαρτημένη σχέση
εργασίας, στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις εταιρείες παραγωγής
οπτικοακουστικού έργου της Βόρειας Ελλάδας και δεν είναι ακόμα μέλη μας να
εγγραφούν το συντομότερο στα μητρώα της ΕΤΙΤΒΕ

Καλούμε επίσης να κάνουν το ίδιο και όσους εργάζονται με ευθύνη του εργοδότη
τους παράνομα με «μαύρα», ανασφάλιστοι ή με «μπλοκάκι», και να αγωνιστούν μαζί
μας, ώστε να εφαρμοστεί και γι αυτούς η ΣΣΕ.

Ο νέος νόμος για τα εργασιακά, μετατρέπει τον ΟΜΕΔ σε εργοδοτικό όργανο για
την επιβολή των επιχειρησιακών ΣΣΕ που θα κάνουν τον εργαζόμενο έρμαιο στα
χέρια των εργοδοτών ιδίως αυτόν που δεν είναι οργανωμένος σε συνδικαλιστική
οργάνωση και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ίδρυση διασπαστικών εργοδοτικών
Σωματείων.

Καλούμε, τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σωματεία να αρνηθούν να βάλουν υπογραφή
που θα καταργούν κλαδικές ΣΣΕ.

τους τεχνικούς να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε ίδρυση επιχειρησιακών
συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα έχουν στόχο τα ανωτέρω και να μην
υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που πιθανόν να τους προταθούν στο επόμενο
διάστημα.

Να απαιτήσουν την καταβολή στο ακέραιο των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και
του επιδόματος αδείας γιατί είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι δήθεν έχουν καταργηθεί και
για κάθε πρόβλημα να καταφεύγουν στην Ένωσή μας.

Προειδοποιούμε του ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και των
εταιρειών Ο/Ε, ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά παρανομία, ότι θα ζητάμε αμέσως
εισαγγελική παρέμβαση και συνδρομή του ΣΕΠΕ σε περίπτωση καθυστέρησης
καταβολής των δεδουλευμένων ή άλλης παράβασης.

Απαιτούμε τέλος από την κυβέρνηση, την άμεση αφαίρεση του δικαιώματος
να κατέχουν η να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού όσοι καναλάρχες
καταδικάζονται για παράβαση της εργατικής ή της τηλεοπτικής νομοθεσίας.